L'Équipe heeft maling aan meningen op Nederlandse tv: een pijnlijke 2

25 maart 2023, 12:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Alle basisspelers van het Nederlands elftal, plus bondscoach Ronald Koeman, worden door L'Équipe beoordeeld met een diepe onvoldoende. Nathan Aké komt er met een 4 nog het meest genadig van af; de andere spelers krijgen een 3 of een 2. De inbreng van Koeman wordt met een 2 beoordeeld.

Ook in het rapport van FCUpdate kreeg Aké het beste cijfer (6). Die keuze van L'Équipe is niet verwonderlijk, hoewel een 4 wel erg laag is, maar het meest opvallend is het cijfer voor Lutsharel Geertruida. De debuterend international krijgt een 2 voor zijn optreden. Van ons kreeg Geertruida een 5 en op tv werd hij nog geprezen door analisten.

"Hij speelde voor het eerst, en alles ging eigenlijk fout bij Oranje, maar ik vond hem wel goed spelen", zei Rafael van der Vaart bijvoorbeeld. Ook Hans Kraay junior was niet zo negatief over Geertruida. "Het was geen 8, maar ik neem hem zijn rol bij de 3-0 niet kwalijk. Ik denk dat hij daar wil instappen. Een ervaren verdediger zou Mbappé achterna zitten, maar hij twijfelde even."

In de absolute fase moest Geertruida een fout achterin van Oranje herstellen en terugsprinten, waarbij het in zijn hamstring schoot. Kraay junior verwacht een serieuze blessure. "Die is gewoon een maand uitgeschakeld. Dat verzin ik niet, dat weet iedere voetballer", stelde de analist. "Elke scheuring is vier tot zes weken. Als het een verrekking was, dan was hij nog wel even doorgegaan, met dat geweldige karakter van hem. Feyenoord moet hopen dat Trauner en Pedersen fit blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen