'Dani Alves maakt zich populair in gevangenis met bijzondere business'

26 maart 2023, 18:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dani Alves heeft zich op meerdere manieren populair gemaakt bij zijn medegevangenen, zo schrijven media in Spanje dit weekend. De 39-jarige Braziliaan, die vastzit in Barcelona op verdenking van verkrachting, heeft een voetbalcompetitie opgezet voor gedetineerden. Daarnaast zou hij shirts signeren voor gedetineerden; mocht blijken dat hij daarvoor wordt betaald, dan zou hij wel in de problemen kunnen komen.

De Catalaanse website ElCaso spreekt van een 'business' met een belangrijk rol voor Alves. Gedetineerden zouden Barcelona-shirts opgestuurd krijgen door bijvoorbeeld familieleden of kennissen, met het doel om de shirts te laten signeren door Alves. Daar is een tussenpersoon bij betrokken: er zou een gedetineerde zijn die toestemming heeft om door verschillende celblokken te lopen. Die brengt de shirts naar Alves, die er vervolgens zijn handtekening op zet.

De tussenpersoon brengt de shirts terug naar de gedetineerden, waarna ze weer worden opgestuurd naar de familieleden of kennissen die de handtekening wilden hebben. De tussenpersoon vraagt een commissie voor zijn werkzaamheden: hij wordt betaald met sigaretten of andere producten die te koop zijn in de gevangenis. Mocht blijken dat Alves ook profiteert van het businessplan, dan zou er een nieuwe aanklacht kunnen volgen.

Op dit moment wacht de rechtsback op duidelijkheid over de datum waarop de rechtszaak tegen hem van start gaat. Volgens Marca zou het nog anderhalf jaar kunnen duren voordat er een datum wordt geprikt. Het ziet er dus naar uit dat Alves voorlopig achter slot en grendel blijft. Hij zit sinds 20 januari al vast.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen