Vernieuwd Feyenoord boekt eerste zege

10 september 2006, 16:20

Overtuigend ging het niet, maar Feyenoord heeft haar eerste zege van het seizoen binnen. De ploeg van trainer Erwin Koeman was in het Kasteel te sterk voor stadgenoot Sparta. Grote man aan de kant van Feyenoord was Nick Hofs, die zijn ploeg al binnen een kwartier op 0-2 zette. Nadat Yannis Anastasiou Sparta niet veel later vanaf de strafschopstip terug in de wedstrijd schoot wankelde Feyenoord veelvuldig, maar Theo Lucius en Ali Boussaboun schoten Kuipbewoners in de slotfase in veilige haven (1-4).

Het is pas drie weken geleden dat de competitie van start ging, maar voor Feyenoord lijkt het een eeuwigheid geleden. Na de nederlaag bij FC Groningen (3-0) barstte er paniek uit in Rotterdam-Zuid en dat werd na het gelijke spel tegen Heracles (0-0) alleen maar erger. Er moesten versterkingen komen, daar was iedereen het over eens. Die versterkingen kwamen ook, maar tot frustratie van het Legioen bleven echte topaankopen uit. Verder dan twee spelers van subtoppers (Tiendalli en Buijs) en een reservespits uit Amsterdam (Charisteas) kwam Feyenoord niet.

Het nieuwe Feyenoord, dat aantrad in een 4-4-2 formatie, stond in het Kasteel voor het lastige taak. Na twee teleurstellende resultaten op rij snakte alles en iedereen in Rotterdam-Zuid naar een overwinning, liefst met overtuigend voetbal. Bovendien moest spits Angelos Charisteas aan de kritische fans laten zien dat hij wel degelijk van waarde kan zijn voor de ploeg, iets waar het Legioen allesbehalve van overtuigd is.

Deze voorsprong zou er toch voor moeten zorgen dat Feyenoord vrijuit zou kunnen voetballen, maar niets bleek minder waar. Sparta rechtte de rug en knokte zich terug in de wedstrijd. Luttele minuten na het tweede doelpunt van Hofs kwam Sparta alweer terug tot 1-2. Arbiter Haverkort legde de bal na een ietwat wilde tackle van Dwight Tiendalli op Dominique van Dijk op de strafschopstip, waarna Yannis Anastasiou vanaf elf meter zijn eerste doelpunt van het seizoen aantekende.

Dit doelpunt was voor Sparta het startsein om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. De thuisploeg nam het initiatief over van Feyenoord en kreeg zelfs een handvol mogelijkheden op de gelijkmaker. Zo schoot Dominique van Dijk op de paal, terwijl Yannis Anastasiou een opgelegde kopkans over het doel van Timmer mikte. Ook Yuri Rose was nog in de eerste helft met zijn hoofd dicht bij een treffer, maar zijn inzet ging net voorlangs.

Feyenoord wist daar weinig tegenover te stellen, maar kwam in de slotfase nog wel op 1-3. Luttele minuten nadat arbiter Haverkort verzuimde om Sparta een strafschop te geven na een handsbal van Serginho Greene, legde de leidsman de bal aan de andere kant van het veld wél op de stip. Theo Lucius, de man die de strafschop uitlokte door slim naar de grond te gaan in duel met Anthony Obodai, benutte het buitenkansje hoogstpersoonlijk.

Met deze treffer was het verzet van Sparta gebroken. Feyenoord speelde het duel rustig uit en kwam via de sterk ingevallen Ali Boussaboun zelfs nog op 1-4. Hiermee boekte het vernieuwde Feyenoord haar eerste zege van het seizoen en kan de ploeg met een redelijk portie zelfvertrouwen beginnen aan een zware week waarin ook confrontaties met Lokomotiv Sofia en PSV op het programma staan. Het veldspel toonde aan dat Feyenoord nog lang niet op het gewenste niveau zit, maar het resultaat was in ieder geval prima. En daar zal men in Rotterdam-Zuid al lang tevreden mee zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen