Braafheid wil eerst naar Nederlandse topclub

28 november 2006, 12:00

Edson Braafheid speelt, als het aan hem ligt, ook komend seizoen in Nederland. De linksback besloot enige tijd geleden om zijn aflopende contract bij FC Utrecht niet te verlengen en gaat de komende periode kijken waar zijn toekomst ligt. Hoewel Braafheid niets uitsluit, ligt zijn voorkeur bij een Nederlandse topclub. "Dat lijkt me de meest normale volgorde", zegt Braafheid tegen FCUpdate.nl.

Het is snel gegaan. Pas vorig seizoen slaagde Edson Braafheid er in om een vaste basisplaats te veroveren bij FC Utrecht, maar aan het eind van het seizoen werd hij al in verband gebracht met diverse clubs uit binnen- en buitenland. FC Utrecht wilde de jonge linksback dan ook zo snel mogelijk langer vastleggen, maar Braafheid aarzelde. Hij besefte zich terdege dat hij, met zijn contract tot medio 2007, komende zomer een nieuwe stap in zijn loopbaan kon zetten.

Zelf is Braafheid nog niet actief bezig met de zoektocht naar een nieuwe club. "Het is nog te vroeg in het seizoen om daarover te praten. Ik probeer nu vooral om mijn niveau vast te houden en elke wedstrijd bij te leren. Zo'n wedstrijd tegen PSV, afgelopen zaterdag, is daarbij natuurlijk een heel goed leermoment."

Eén van de clubs waarmee Braafheid vorig seizoen al in verband gebracht werd, is Feyenoord. In Rotterdam zou hij herenigd kunnen worden met zijn maatje Dwight Tiendalli, met wie hij bij FC Utrecht al jarenlang samenspeelde. "Ik heb nog vaak contact met Dwight", zegt Braafheid. "Ik vind het interessant om van Dwight te horen hoe hij met de situatie omgaat. Er is veel kritiek om hem geweest, maar het gaat nu steeds beter met hem."

Hoewel hij veel contact heeft met Tiendalli, praat het duo niet over de problemen links in de Rotterdamse defensie. De afgelopen weken haalde zowel Philippe Leonard als Royston Drenthe rare fratsen uit op de linkerflank, waardoor Braafheid de ideale man lijkt om deze problemen op te lossen. Braafheid wil echter niet op de zaken vooruitlopen. "Vorig seizoen waren er ook geruchten, maar geruchten zijn vervelend. Daar houd ik me niet mee bezig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen