Bosz keurt eigen aankopen af

Ger
7 maart 2007, 11:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Technisch directeur Peter Bosz van Feyenoord heeft de achterban van de Stadionclub met beide voeten terug op de aarde gezet. De voormalig trainer van Heracles Almelo wil de Rotterdamse club met zijn beleidsplan naar een hoger niveau tillen. Er heerst volgens hem een te vrijblijvende sfeer bij de club. Opmerkelijk zijn de diverse sneren naar de selectiespelers die dit seizoen bij Feyenoord aansloten.

"We willen op de juiste knoppen gaan drukken. Dat hoeft niet veel te kosten. Het mooiste zou zijn als dat hand in hand gaat met het kopen van daadwerkelijke versterkingen voor het eerste elftal", aldus Bosz. Voor spelers als Orlando Engelaar zou geen plaats zijn in de Kuip. "Wij scouten op een hoger niveau. Ook zou met dit plan in de hand geen plaats zijn voor de door ons gedane aankopen afgelopen zomer."

Een opmerkelijk steek naar de spelersgroep en, onbedoeld, naar zichzelf. Bosz lijkt niet te realiseren dat hij eindverantwoordelijk is wat betreft het aankoopbeleid van Feyenoord. Ook de spelers die het afgelopen seizoen door Feyenoord zijn aangekocht zullen dit niet als een teken van vertrouwen zien. Danny Buijs, Angelos Charisteas, Dwight Tiendalli, Joonas Kolkka, Stein Huysegens en Phillipe Leonard zijn volgens Bosz allemaal niet goed genoeg.

Bosz motiveert: "We kiezen liever niet, zoals afgelopen winter, voor kwantiteit." De oud-verdediger stelt nu voor kwaliteit te gaan, waarmee hij wederom een waarde-oordeel geeft over de aanwinsten van begin dit seizoen. De 43-jarige beleidsmaker vind dat bij dit plan goede communicatie naar de supporters voorop staat: "We willen een reële doelstelling bij de achterban neerleggen. Dat is dan een plaats bij de eerste vijf. Die weg bewandelen is beter dan het droppen van een paar spelers uit een helikopter, waarmee je louter valse hoop wekt bij de fans."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen