Van Basten neemt Engelaar mee naar Azië

28 mei 2007, 18:22   Bijgewerkt: 28 mei 2007, 18:35

Bondscoach Marco van Basten heeft Orlando Engelaar opgenomen in zijn selectie voor de trip naar Azië. De middenvelder van FC Twente vervangt Danny Koevermans, die zich zondag afmeldde met een liesblessure. Voor de Rotterdammer (27) is het de eerste keer dat hij wordt uitgenodigd voor Oranje.

Voor Engelaar is de uitverkiezing voor Oranje de kroon op een mooi seizoen, waarin hij één van de uitblinkers was in het succesvolle team van FC Twente. De ploeg uit Enschede plukte hem afgelopen zomer weg bij het Belgische Racing Genk. Daarvoor speelde hij onder meer jarenlang voor NAC Breda.

Oranje vertrekt dinsdag voor een tiendaagse oefencampagne naar Zuid-Korea en Thailand. Zaterdag speelt het elftal in Seoul tegen Zuid-Korea, vier dagen later volgt in Bangkok de wedstrijd tegen Thailand. De selectie van Nederland bestaat door de toevoeging van Engelaar weer uit twintig spelers. Naast Koevermans hebben ook Edwin van der Sar, Clarence Seedorf, Arjen Robben, Khalid Boulahrouz en Boudewijn Zenden zich om uiteenlopende redenen afgemeld.

De selectie van Oranje is nu als volgt:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (Feyenoord).

Verdediging: Wilfred Bouma (Aston Villa), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Tim de Cler (AZ), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (Hamburger SV) en Mario Melchiot (Stade Rennes).

Middenveld: Nigel de Jong (Hamburger SV), Denny Landzaat (Wigan Athletic), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (Hamburger SV) en Demy de Zeeuw (AZ), Orlando Engelaar (FC Twente).

Aanval: Romeo Castelen (Feyenoord), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Liverpool), Andwelé Slory (Excelsior), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen