Van Bronckhorst baalt van gemiste kansen

Ger
26 november 2007, 08:30   Bijgewerkt: 31 december 2008, 16:29

Voor Feyenoord blijft de Euroborg vooralsnog een onneembare vesting. De Rotterdamse ploeg ging zondag voor de derde keer op rij onderuit in de Martinistad (3-2). "We hebben het onheil over onszelf afgeroepen", aldus Giovanni van Bronckhorst tegen FCUpdate.nl.

Vorig seizoen verloor Feyenoord ook al twee keer in Groningen, zowel voor de competitie als in de play-offs. In de derde editie moesten de Kuipbewoners zondag zwaar boeten voor verdedigende missers, waardoor invaller Marcus Berg zich bij de thuisploeg tot de man van de wedstrijd ontwikkelde. De Zweed scoorde twee keer, waaronder de winnende treffer diep in blessuretijd.

"Daar komt bij dat we met veel blessuregevallen te maken hebben. De mogelijkheden voor de trainer waren in deze wedstrijd minimaal. FC Groningen had de luxe dat ze een goede speler als Berg op de bank konden laten beginnen. Die mogelijkheden hebben wij niet. Voor Makaay was er door de schorsing van Michael Mols bijvoorbeeld geen vervanger. Daarom moesten we jeugdspeler Leroy Fer in de selectie opnemen."

Feyenoord maakte tegen FC Groningen niet alleen in de tweede helft een onzekere indruk. De Rotterdammers lieten zich ook in de openingsfase volledig verrassen door de enthousiaste thuisploeg. Al in de eerste minuut kregen de noorderlingen drie kansen op rij. Van Bronckhorst: "We begonnen absoluut niet goed. Nevland schoot al binnen een minuut op de paal. Onze voorsprong na tien minuten was dan ook onverdiend. Het kwam puur door de individuele klasse van Makaay."

Vooral over de tegengoals zal in Rotterdam-Zuid ongetwijfeld nog een hartig woordje worden nagesproken. Bij de drie doelpunten van FC Groningen maakte de Feyenoord-achterhoede geen beste indruk. "Bij de eerste goal mag Berg vrij op de keeper af", haalt Van Bronckhorst terug. "En bij de tweede treffer proberen we het voetballend op te lossen. In zo'n gevaarlijke situatie is het beter om de bal gewoon weg te schieten. Die fouten deden ons de das om."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen