Hersi: "Bij Twente heerst rust, bij Vitesse niet"

Ger
21 april 2008, 13:18

Youssouf Hersi is na een aanpassingsperiode helemaal op zijn plek bij FC Twente. De middenvelder bezorgde de Tukkers zondag met twee doelpunten de belangrijke zege op Willem II. Door de overwinning eindigde het elftal van coach Fred Rutten bij de top-vijf.

Hersi werd na afloop van het duel minutenlang toegezongen door het publiek. "Ha ha, blijft wel hangen hè? Echt mooi", aldus Hersi tegen TC/Tubantia. De oud-Ajacied maakte in 2007 de overstap van Vitesse en had het de eerste maanden bij Twente lastig. "Ik heb een moeilijke tijd achter de rug en was met andere dingen bezig. Een jaar geleden is mijn vader overleden, vlak daarna ging ik naar Twente. Ik moest uitvinden wat er van me verwacht werd in Enschede en speelde vooral in het tweede team."

"Mijn rol in de groep is hier compleet anders dan bij Vitesse", legt Hersi uit. "Daar was ik één van de belangrijkste spelers, hier niet. In Enschede lopen grote namen rond als Engelaar, N'Kufo, El Ahmadi... Ik was opeens een van de velen. Hier moest ik elke dag vechten voor mijn plek en elke training scherp zijn. Af en toe was het te veel, mijn hoofd zat vol informatie."

De middenvelder wist zich uiteindelijk in de basis te voetballen en heeft het naar zijn zin in Enschede. "Bij Twente heerst rust, dat is fijn. Bij Vitesse was er altijd wel wat aan de hand, bij Twente niet. Ik heb nu een paar keer gescoord. Heel lekker, maar de goals zijn niet alleen mijn verdienste. We zijn er elke dag op de training mee bezig. Ik krijg tips van jongens als Engelaar en N'Kufo en dat geeft echt een goed gevoel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen