Feyenoord blundert met opstellen Fer

Koen Freriks
4 mei 2008, 09:36

Na PSV lijkt ook Feyenoord een grote administratieve blunder te hebben begaan. Waar eerder PSV uit de KNVB-beker werd gezet door het opstellen van een niet speelgerechtigde speler, lijkt de A1 van Feyenoord de landstitel om eenzelfde reden mis te lopen. 

Leroy Fer speelde in de beoogde kampioenswedstrijd tegen Willem II mee. Hoewel hij nog A-junior is, speelde hij al meer dan achttien duels mee voor Jong Feyenoord en de hoofdmacht van de Rotterdammers. En dat mag niet volgens de reglementen van de KNVB. "Daarin is opgenomen dat een speler bij achttien of meer gespeelde duels in een of meer hogere elftallen - in dit geval dus Jong Feyenoord en het eerste van Feyenoord - niet meer mag uitkomen in een lager elftal", bevestigt KNVB-woordvoerder Frank Huizinga tegenover De Telegraaf. 

Fer speelde dit seizoen dertien duels in de hoofdmacht en kwam meer dan vijfmaal uit voor Jong Feyenoord, waardoor hij niet meer mag meedoen met zijn leeftijdsgenootjes. Feyenoord A1 stelde hem toch op en dreigt daardoor de landstitel mis te lopen. Concurrent Sparta kan door protest aan te tekenen een eventuele beslissingswedstrijd vermijden en zo kampioen worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen