Bosz vindt Feyenoord-selectie niet te oud

2 juli 2008, 13:32   Bijgewerkt: 2 juli 2008, 15:12

Wéér een dertiger. Zo reageerden veel fans op de komst van Jon Dahl Tomasson naar Feyenoord. Na onder meer Tim de Cler, Giovanni van Bronckhorst, Roy Makaay, Michael Mols en Denny Landzaat is de Deense international immers alweer de zoveelste relatief oude speler die in korte tijd door de Rotterdamse club aangetrokken wordt. Maar die kritiek is onterecht, vindt technisch directeur Peter Bosz.

"Veel mensen vergeten wel eens, dat jongens als Geoginio Wijnaldum en Leroy Fer inmiddels ook bij de selectie gekomen zijn", begint Bosz zijn relaas.

"Kijk, je hebt drie categoriën. Je hebt de jonge spelers, zoals Wijnaldum en Fer. Daarna heb je de middencategorie, waartoe bijvoorbeeld Karim el Ahmadi behoort. En tenslotte heb je de categorie van spelers die dertig jaar of ouder zijn, waar Jon Dahl inderdaad bij hoort. Maar op dit moment is die verdeling precies in evenwicht. Eénderde van de selectie hoort bij de jongste groep, éénderde bij de middengroep en éénderde bij de oudste groep. Dat is een mooie verdeling", vindt Bosz.

"Bovendien staat kwaliteit altijd voorop", vervolgt de oud-speler van RKC, Feyenoord en NAC Breda. "Jon Dahl is bijvoorbeeld wel 31, maar hij is echt topfit. Bovendien heeft hij Champions League-ervaring en een winnaarsmentaliteit. Hij is één van de spelers waarvan de jongere jongens in de selectie, veel kunnen leren

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen