Ajax: geen sprake van 'financiële chaos'

Ger
16 augustus 2012, 14:11

Ajax spreekt in een officiële reactie de berichtgeving tegen over de 'financiële chaos' bij de club. Afgelopen maandag publiceerde De Telegraaf een artikel waarin werd gesteld dat voormalig voorzitter Uri Coronel en oud-directeur Rik van der Boog de landskampioen in een dramatische financiële toestand hebben achtergelaten.

"Deze informatie is feitelijk onjuist", laat de club weten. "Ajax heeft een positief eigen vermogen en een goede kaspositie. De club bevindt zich in de gezondste categorie van de KNVB licentie commissie, categorie III. Aangezien Ajax de post lonen en salarissen aan het terugbrengen is, voor de derde opeenvolgende keer meedoet aan de UEFA Champions League en daarnaast de inkomsten uit bijvoorbeeld tv-gelden ziet stijgen, ziet de club geen aanleiding voor supporters en aandeelhouders om zich zorgen te maken over de financiële situatie."

Ajax kocht deze transferperiode vooralsnog weinig nieuwe spelers. Dat heeft volgens de hoofdstedelingen niet alleen te maken met het financiële plaatje: "Het beleid van de club is de eigen jeugd nadrukkelijk de kans te geven zich in het eerste elftal te spelen. Deze groep spelers wordt, indien nodig, aangevuld met aankopen die potentieel hebben." Ajax maakt in oktober de jaarcijfers over het boekjaar 2011/2012 bekend.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen