Schöne: "Het zit er dik in dat ik bij Ajax blijf"

16 juli 2014, 10:53

Lasse Schöne gaat er vanuit dat hij ook komend seizoen voor Ajax speelt. Ondanks een uitstekend seizoen, waarin hij zelfs verkozen werd tot 'Ajacied van het jaar', staan de clubs nog niet in de rij voor de Deen. Daar ligt Schöne (28) niet wakker van, zegt hij op Ajax.nl. Hij blijft graag nog een jaar in de ArenA.

"Het zit er dik in dat ik bij Ajax blijf. Ik heb nog een jaartje hier", zegt Schöne over zijn toekomst. "Ik zeg vaak: als er iets leuks komt, dan moet je daarnaar kijken. Maar het is niet zo dat ik daar heel erg mee bezig ben. Ik kijk niet om de twee seconden op mijn telefoon. Kijk; gebeurt er iets, dan gebeurt er iets. Op die dingen heb ik geen invloed en dan houd ik me daar niet mee bezig. Gebeurt er niets dan richt ik me met alle plezier op Ajax."

"Er zijn genoeg redenen om te blijven", vindt Schöne, die twee jaar geleden transfervrij overkwam van NEC. "Zo kunnen we een vijfde landstitel op rij pakken. Dat is niet alleen leuk omdat het de vijfde op rij is, maar daarmee schrijf je jezelf wel in de geschiedenisboeken. Dan sta je niet samen met PSV op één, maar echt alleen. Bij Ajax zijn er genoeg mooie vooruitzichten, want we spelen ook opnieuw in de UEFA Champions League. Daar kijk ik ook naar uit. Ik heb dan ook helemaal niet het idee dat ik aan mijn laatste weken bij Ajax bezig ben", stelt hij.

Van Schöne werd relatief weinig verwacht toen hij in 2012 overkwam uit Nijmegen, maar de Deen is bij Ajax uitgegroeid tot een belangrijke speler. Daar is hij blij mee, maar Schöne legt de lat telkens een stukje hoger voor zichzelf. "Ik wil dit jaar weer beter spelen dan vorig jaar. Er zijn altijd verbeterpunten. Als je tevreden bent, dan gaat het al gauw de verkeerde kant op. Vorig jaar was een topjaar, dit jaar moet nog beter worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen