Luis Enrique: "Ajax moeilijke en dappere tegenstander"

4 november 2014, 21:34

FC Barcelona-coach Luis Enrique verwacht dat zijn elftal het woensdag lastig krijgt in het Champions League-duel met Ajax. Vorig seizoen verloren de Catalanen in de Amsterdam ArenA in het miljoenenbal met 2-1 van de regerend kampioen van Nederland.

"Het wordt zeker geen makkelijke wedstrijd", zegt Enrique tegen het ANP. "Ajax is een moeilijke en dappere tegenstander. Dat zag je aan de wedstrijd van twee weken geleden. Ze bleven ons onder druk zetten en durfden ook aan te vallen. Dat is een verschil met Celta de Vigo afgelopen weekeinde. Die hebben alleen maar verdedigd. Ik heb de wedstrijd van vorig jaar in de ArenA ook gezien. Ajax zal ons nu ook weer zo onder druk willen zetten. Het is aan ons daar een goed antwoord op te vinden."

FC Barcelona verloor zaterdag in La Liga met 0-1 van Celta. Het leverde Enrique veel kritiek op, helemaal omdat Real Madrid een week eerder al met 3-1 te sterk was voor de Catalanen. "Dat weet je als je bij een club als Barcelona werkt en twee keer verliest. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we snel breken met een slechte serie. We hebben een heel goede selectie. Het komt wel goed."

Dat FC Barcelona nog niet won sinds de voorhoede bestaat uit Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez baart Enrique geen zorgen. "Misschien moeten ze nog even wennen aan elkaar, maar ik ben blij met zulke aanvallers. Het gaat er nu om dat we winnen van Ajax en ons zo snel mogelijk voor de volgende ronde kwalificeren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen