Ajax snakt naar overwinning in Europees verband

Ger
25 november 2014, 15:05

Ajax hoopt in de vijfde groepswedstrijd van de Champions League een einde te maken aan een teleurstellende reeks. De kampioen van de Eredivisie wacht al geruime tijd op een nieuwe Europese zege. Met een goed resultaat op het veld van Paris Saint Germain zetten de manschappen van trainer Frank de Boer bovendien een grote stap richting de knock-outfase van de Europa League.

Een zege van Ajax in de Europese topcompetitie laat al even op zich wachten. De laatste overwinning van de hoofdstedelingen dateert van een jaar geleden, toen Barcelona in de ArenA met 2-1 werd geklopt. Daarna kwam Ajax in zeven Europese wedstrijden niet tot winst. Op vreemde bodem staat de teller zelfs op tien duels zonder zege. De laatste driepunter op vreemde Europese bodem was in februari 2012 op Old Trafford, toen Ajax verrassend te sterk was voor Manchester United in de Europa League (1-2).

Deze speeldag in de Champions League gaat Arjen Robben met Bayern München op bezoek bij Manchester City. De Duitse topclub won alle voorgaande duels in groep E en is zelfs al zeker van de koppositie. Hoewel City deze editie slechts twee punten verzamelde, is het bereiken van de volgende ronde van de Champions League nog altijd mogelijk. Met ieder vier punten staan AS Roma en CSKA Moskou er wel beter voor. Beide clubs treffen elkaar voor een onderlinge confrontatie in Rusland.

Als Chelsea in groep G weet te winnen op het veld van Schalke 04, dan plaatsen de Londenaren zich voor de knock-outfase van de Champions League. In het andere pouleduel spelen Sporting Lissabon en NK Maribor tegen elkaar. Beide clubs komen nog in aanmerking voor een vervolg in het miljoenenbal. Groep H is bijna in een definitieve plooi gevallen. FC Porto is al zeker van de achtste finales, Shaktar Donetsk gaat dat voorbeeld vrijwel zeker volgen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen