Uitblinker Andersen 'gaat snel om tafel zitten' met Ajax

7 december 2014, 13:11

Lucas Andersen speelde zaterdagavond een glansrol bij Ajax, in het met 5-0 gewonnen thuisduel met Willem II. De Deense middenvelder, dit seizoen definitief doorgebroken in de Amsterdamse hoofdmacht, leverde maar liefst drie assists tegen de Tilburgers. Hij was zeer tevreden met zijn optreden en stelt dat hij snel met Ajax zal praten over een contractverlenging.

"Ik ben blij met mijn assists", sprak Andersen na afloop van de riante zege tegen het ANP. De Deen toont zich nog wel kritisch. "Ik moet vaker bij doelpunten betrokken zijn. Dat is nu het doel. Twee assists waren een beetje lelijk. Eigenlijk tellen die niet helemaal. Mooi spel is leuk, maar ik moet vaker betrokken zijn bij het eindproduct. Ik moet meer doelpunten maken en assists leveren. Daar werken we aan", aldus de stylist.

Met Thulani Serero en Davy Klaasen vormt Andersen een middenveld dat uitstekend draait. De kersverse international van Denemarken voelt zich goed op de linkerflank. "De trainer heeft me daar het vertrouwen gegeven. Dat voelt heel lekker. Dit is mijn positie", glimlacht Andersen, die zich op korte termijn langere aan Ajax lijkt te gaan verbinden. "Ja, we gaan snel om de tafel zitten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen