Cruijff: "Ajax moet met verstand aanvallen"

Ger
8 december 2014, 08:57

Ajax heeft woensdag in de cruciale Champions League-wedstrijd tegen APOEL Nicosia genoeg aan een gelijkspel om Europees te overwinteren. Clubicoon Johan Cruijff hoopt echter dat de Amsterdammers op de aanval gaan spelen.

"Voor mij is het dan simpel: de aanval is de beste verdediging. Maar doe dat wel met verstand. Wat dat betreft is de wedstrijd tegen Willem II een goede les geweest", aldus Cruijff in zijn column in De Telegraaf. "Als je met de rust met 4-0 voorstaat, dan kun je de tweede helft niet zo spelen als nu. Bij zo'n stand moet je met plezier verder voetballen en het publiek vermaken, maar tegelijk heel scherp in je hoofd blijven. Om te voorkomen dat je uiteindelijk toch onnodig energie verspeelt en tegen blessures aanloopt. Dat kwam er tegen Willem II niet echt uit en dat is jammer. Ondanks de 5-0 werd het daardoor toch een wedstrijd waar een paar vraagtekens bij gezet kunnen worden."

Cruijff stelt dat Ajax effect zal moeten handelen om de verdedigend spelende Cyprioten te verslaan. "Op basis van het summum aan techniek: de bal één keer raken. Omdat APOEL zich in gaat graven, kan je dat het beste aanpakken door zo effectief mogelijk te voetballen. Dat heb ik altijd het mooie aan Romario gevonden. Die had de beste techniek van allemaal, maar scoorde meestal met de punt van zijn teen. Dat was zijn extra klasse."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen