Slachtoffer vond rood Elia terecht: "Het was een kopstoot"

16 september 2015, 08:36

Eljero Elia diende zich afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Willem II aan, door de winnende 1-0 aan te tekenen. Daags na zijn glansrijke invalbeurt liep de 28-jarige vleugelaanvaller echter tegen een rode kaart aan bij Jong Feyenoord, waardoor hij komend weekend geschorst is voor het duel met Roda JC. Hoewel Feyenoord er alles aan wil doen om de schorsing te voorkomen, lijkt dit een lastig verhaal te worden.

In de eerste helft van het duel van Jong Feyenoord met de generatiegenoten van SC Cambuur pakte Elia een directe rode kaart. Hij kan wel eens flink geschorst worden voor deze print. "Het was een kopstoot. Rood was terecht", zegt het slachtoffer Berend Schootstra namelijk in het Algemeen Dagblad. "Ik was nogal fel in de duels. Elia was daarover op een gegeven moment geïrriteerd en gaf mij een kopstoot. Niet heel hard, maar hij raakte mij wel op mijn lip. De grensrechter stond er heel dichtbij en die riep meteen dat het rood was."

De aanklager betaald voetbal komt vandaag (woensdag) met een schikkingsvoorstel voor Elia. Scheidsrechter Stijn Berben had het incident niet waargenomen en ging af op de lezing van zijn assistent. Als Elia geschorst wordt, dan mist hij in ieder geval het treffen met promovendus Roda JC. Afhankelijk van de hoogte van de straf staat hij mogelijk ook langs de kant in de opeenvolgende wedstrijden voor de competitie en beker tegen PEC Zwolle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen