Feyenoord versus Ajax: wie heeft de beste spelers?

28 oktober 2015, 13:00

Klassiekers zijn altijd speciaal, maar de bekerkraker Feyenoord-Ajax van vanavond (woensdag) is om meerdere redenen een duel om naar uit te kijken. De clubs staan samen aan kop in de Eredivisie en Feyenoord hoopt in de Kuip de bevestiging te krijgen dat het de aartsrivaal dit seizoen voor kan blijven. Maar is er, op basis van het spelersmateriaal, een favoriet aan te wijzen? FCUpdate.nl legt de mogelijke basisformaties naast elkaar.

Kenneth Vermeer- Diederik Boer

Normaal gesproken staat Jasper Cillessen onder de lat bij Ajax, maar in het bekertoernooi laat coach Frank de Boer altijd zijn reservedoelman spelen. En dus mag niet Oranje-international Cillessen, maar Diederik Boer opdraven in de Kuip. Dat scheelt een slok op een borrel en normaal gesproken heeft Feyenoord nu met Vermeer een betere doelman in de ploeg.

Keuze FCUpdate.nl: Vermeer

Stand Feyenoord-Ajax: 1-0

{image[305322][right-half][]}Terence Kongolo- Mitchell Dijks

De positie links achterin is bij beide clubs prima ingevuld. Bij Feyenoord koos coach Giovanni van Bronckhorst er eerder dit seizoen voor om Miquel Nelom te vervangen door Terence Kongolo, die daarvoor in het centrum speelde. Een prima zet en Kongolo maakt als linksback een goede indruk. Hetzelfde geldt voor Mitchell Dijks, zijn evenknie bij Ajax. Beide spelers doen weinig voor elkaar onder en kunnen in de toekomst concurrenten voor deze positie worden bij het Nederlands elftal.

Keuze FCUpdate.nl: gelijkspel

Stand Feyenoord-Ajax: 1,5-0,5

Jan-Arie van der Heijden- Mike van der Hoorn

Jaïro Riedewald staat dit seizoen links centraal achterin bij Ajax en maakt op die positie een uitstekende indruk. Had hij gespeeld, dan was dit puntje naar de Amsterdammers gegaan. Maar coach De Boer spaart Riedewald, de jonge international gaat niet mee naar de Kuip. Volgens De Telegraaf is Mike van der Hoorn zijn vervanger. Hij is niet altijd even solide, maar hetzelfde geldt voor Jan-Arie van der Heijden bij Feyenoord.

Keuze FCUpdate.nl: gelijkspel

Stand Feyenoord-Ajax: 2-1

In Rotterdam was men verbaasd over de keuze van coach Danny Blind om Sven van Beek niet op te roepen voor de afgelopen interlands. Hij doet, zo vindt men in en rond de Kuip, toch zeker niet onder voor de verdedigers die bij de nationale selectie zaten. Ook Joël Veltman was er niet bij tegen Kazachstan en Tsjechië, al behoorde hij wel tot de voorselectie. Van Beek en Veltman zijn andere type verdedigers, maar doen heel weinig voor elkaar onder.

Keuze FCUpdate.nl: gelijkspel

Stand Feyenoord-Ajax: 2,5-1,5

Bart Nieuwkoop- Kenny Tete

Wie staat er rechts achterin bij Feyenoord? Dat is voorlopig even de vraag, want Rick Karsdorp is nog altijd herstellende van een blessure en ook zijn vervanger Bart Nieuwkoop is niet okselfris. We gaan er voorlopig even vanuit dat Nieuwkoop speelt en hoewel hij de afgelopen duels een prima indruk maakte, heeft Oranje-international Kenny Tete een streepje voor.

Keuze FCUpdate.nl: Tete

Stand Feyenoord-Ajax: 2,5-2,5

Karim El Ahmadi- Riechedly Bazoer

Keuze FCUpdate.nl: Bazoer

Stand Feyenoord-Ajax: 2,5-3,5

Marko Vejinovic- Nemanja Gudelj

De één kwam over van Vitesse, de ander van AZ. Vejinovic en Gudelj maakten afgelopen zomer allebei de stap van een subtopper naar een traditionele topclub en zijn er voorlopig in geslaagd om basisplaatsen te veroveren. Gudelj pikt regelmatig zijn doelpunten mee en brengt wat vuur in de Amsterdamse ploeg, Vejinovic is met zijn overzicht en traptechniek van waarde.

Keuze FCUpdate.nl: gelijkspel

Stand Feyenoord-Ajax: 3-4

Simon Gustafson- Lasse Schöne

Keuze FCUpdate.nl: gelijkspel

Stand Feyenoord-Ajax: 3,5-4,5

Eljero Elia- Amin Younes

Keuze FCUpdate.nl: Elia

Stand Feyenoord-Ajax: 4,5-4,5

Michiel Kramer- Anwar El Ghazi

Als El Ghazi voldoende fit blijkt te zijn om te starten, is de kans groot dat hij in de punt van de aanval staat. Zijn collega aan de andere kant van het veld is Kramer en hoewel beide spitsen goed functioneren, is El Ghazi iets completer. Hij kan zichzelf of teamgenoten met een actie vrijspelen en beschikt over een fantastisch schot. Het puntje gaat naar El Ghazi, met daarbij de kanttekening dat hij tot op heden niet op zijn best geweest is in topwedstrijden. Dat moet snel veranderen.

Keuze FCUpdate.nl: El Ghazi

Stand Feyenoord-Ajax: 4,5-5,5

Dirk Kuyt- Victor Fischer

Keuze FCUpdate.nl: Kuyt

Stand Feyenoord-Ajax: 5,5-5,5

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen