Feyenoord verslaat Heracles Almelo in bloederig duel

6 december 2015, 16:34

Feyenoord heeft de punten thuis gehouden tegen de verrassing van het seizoen, Heracles Almelo. Ook al deed de eindstand (3-0) anders vermoeden; de thuisploeg had het zeer moeilijk en kwam meerdere keren goed weg. Een rode kaart aan de kant van Heracles deed de bezoekers uiteindelijk de das om.

Koploper Ajax en PSV deden allebei hun plicht en wonnen eerder in het weekend. Feyenoord kon als titelkandidaat dus niet achterblijven. Alleen bij een zege op Heracles zouden de Rotterdammers weer over PSV heen klimmen en het gat met Ajax verkleinen tot drie punten.

Dat laatste lukte de ploeg van John Stegeman niet echt in De Kuip, maar achterin werd de boel redelijk goed dicht gehouden. De aanvalsdrang van Feyenoord, die het in eigen huis graag gebruikt, werd veelvuldig afgestopt door het centrale duo Mike te Wierik en Ramon Zomer.

Na rust werd de sfeer langzaam grimmiger, zowel op de tribune als op het veld. Michiel Kramer kreeg het aan de stok met zijn bewaker, Zomer. De spits van Feyenoord gebruikte meerdere keren wat wild zijn arm. Tien minuten voor tijd werd Zomer flink geraakt, waarna het bloed goed zichtbaar was op zijn shirt. Het was niet het enige, stevige duel waarbij een speler even hard geraakt werd.

De ervaren verdediger kon zichzelf even later niet in bewang houden en deelde een schop uit aan Kuyt. Hij kreeg geel van scheidsrechter Bas Nijhuis, maar nadat Kramer nog even verhaal kwam halen, reageerde Zomer te fel. Hij moest met rood het veld verlaten.

In de slotfase moest Heracles risico nemen om nog een resultaat te kunnen behalen. De thuisploeg kreeg meer ruimte en profiteerde daar op effectieve wijze van: terwijl aanvoerder Kuyt met een kopbal het duel besliste, bepaalde Kramer de eindstand op 3-0. Een geflatteerde overwinning, maar de punten zijn binnen voor het elftal van Giovanni van Bronckhorst. Feyenoord klimt weer naar plek twee, met drie punten achterstand op Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen