Tibbling: "Zonder Pokémon-kaarten nooit prof geworden"

26 april 2016, 11:42   Bijgewerkt: 26 april 2016, 13:02

Simon Tibbling behoort al sinds zijn zijn komst naar Nederland, in de winterstop van vorig seizoen, tot de betere spelers van FC Groningen. Dat werd onlangs beloond met de titel Speler van het Jaar bij de huidige nummer tien van de Eredivisie. Het had echter niet veel gescheeld of Tibblings voetbalcarrière was nooit van de grond gekomen.

"Ik begon met voetballen toen ik zes was, maar ik vond er niks aan. Na de allereerste training wilde ik al stoppen. Maar mijn moeder stond erop dat ik doorging, en daarom bood ze me een deal aan. Als ik weer naar de training ging, kreeg ik twee pakjes Pokémon-kaarten. Die spaarde ik en dat overtuigde me door te gaan met voetbal", aldus Tibbling in een interview op de website van de FIFA.

Tibbling vond het plezier in voetbal en belandde als negenjarige in de jeugdopleiding van profclub IF Brommapojkarna. Hij oefende eindeloos en mocht een balletje hooghouden met voormalig Zweeds international Christian Wilhelmsson (zie video hieronder). In 2010 werd hij opgepikt door Djurgardens IF en verkaste later naar Groningen. "Vorig seizoen was erg bijzonder voor me. We wonnen de KNVB-beker en met Zweden onder 21 werden we Europees kampioen. Het is moeilijk om dat nog te overtreffen. Maar ook al verloopt dit seizoen minder goed, ik heb toch weer ontzettend veel geleerd."

Door de zege op het jeugd-EK mag Zweden naar de Olympische Spelen, waar drie dispensatiespelers welkom zijn. "Het zou natuurlijk fantastisch zijn als Zlatan Ibrahimovic een van hen is", spreekt Tibbling zijn hoop uit. "Hij is een geweldige speler, die in zijn eentje wedstrijden beslist. Als we de kans krijgen hem mee te nemen, moeten we dat niet nalaten. Hij is niet alleen mijn idool, maar van heel het land."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen