Heerenveen bereikt akkoord over transfer Otigba

5 juni 2017, 14:48   Bijgewerkt: 5 juni 2017, 14:55

SC Heerenveen laat Kenneth Otigba naar Ferencváros gaan. De Friezen maken maandagmiddag melding van een overeenkomst met de Hongaarse topclub. Voor de verdediger was in het Abe Lenstra Stadion weinig perspectief.

Over de lengte van het contract bij Ferencváros is op dit moment niets bekend. De club uit Hongarije heeft de transfer ook nog niet officieel aangekondigd. Officieel is Otigba ook tot 30 juni verhuurd aan het Turkse Kasimpasa, maar Ferencváros wil graag eerder over hem beschikken.

Met de komst van Jurgen Streppel vorige zomer was de rol van Otigba bij Heerenveen uitgespeeld. De publiekslieveling speelde daarom op huurbasis bij Kasimpasa. Bij Heerenveen had hij nog de beschikking over een contract tot medio 2018.

Otigba werd geboren in Nigeria, maar groeide op in Hongarije. Daarom kwam de 24-jarige verdediger ook uit voor Hongaarse jeugdelftallen. Hij voetbalde nooit in de competitie van Hongarije. Zijn profdebuut vierde hij bij Heerenveen, waar hij in de jeugdopleiding terechtkwam.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen