AZ beloont jeugdspeler Oosting met nieuw contract

18 september 2017, 19:58

AZ heeft het contract van Thijs Oosting opengebroken en verlengd, zo melden de Alkmaarders maandag via de officiële kanalen. De 17-jarige middenvelder ligt nu vast tot medio 2020. Oosting werd in 2016 overgenomen van FC Emmen en komt tevens uit voor Oranje onder 17.

Oosting geldt als een groot talent binnen de jeugdopleiding van AZ, zo zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Hij is technisch begaafd, heeft een groot loopvermogen en een fantastische traptechniek. Vorig seizoen werd hij in maart nog verkozen tot Speler van de Maand van de AZ Jeugdopleiding en was hij een vaste waarde bij Oranje Onder 17. Dat zegt veel over zijn ontwikkeling. Wij willen dan ook graag langer met hem door."

"Dit is een fantastich gevoel", reageert Oosting zelf na afloop van zijn contractverlenging. "Ik ben lekker gaan voetballen en in een jaar tijd ben ik op mezelf gaan wonen en kwam ik bij Oranje. Bij Emmen kwam ik niet in dit soort situaties. Ik ben blij dat ik dankzij AZ deze ervaringen wel heb meegemaakt. Nu mocht ik een nieuw contract tekenen. Heel mooi."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen