Live verslag NEC - Volendam

• 98'
    Afgelopen! Na een krankzinnige slotfase spelen NEC en FC Volendam met 3-3 gelijk!
  • 90' +8
    Ongelooflijk wat hier allemaal gebeurt in de slotfase!

DOELPUNT

• 90' +8
      Maar Ogawa kopt 'm binnen: het is 3-3 in Nijmegen!
  • 90' +7
    NEC krijgt nog een corner, Cillessen mee naar voren.

DOELPUNT

• 90' +6
      Wat een heerlijke vrije trap!

DOELPUNT

• 90' +6
      Twigt schiet 'm fantastisch binnen: 3-2 voor FC Volendam!
  • 90' +5
    Twigt en Ould-Chikh overleggen. De afstand zal een meter of twintig zijn.
  • 90' +5
    Rober haalde daar een doorgebroken Volendammer onderuit, vrije trap op een interessante plek.
  • 90' +4
    Vrije trap Volendam, krijgen we alsnog een winnaar?

DOELPUNT

• 90' +1
      Er komen zes minuten bij.

DOELPUNT

• 90' +1
      Hij stuurt Backhaus de verkeerde kant op vanaf elf meter en lijkt zo een punt te redden voor de tien NEC'ers.

DOELPUNT

• 90'
      Matsson benut de strafschop, NEC komt op 2-2!
  • 89'
    Doelman Backhuys was te laat, de invaller komt met hem in botsing: penalty en geel voor de Volendamse keeper.
  • 88'
       Hij wint zijn eerste kopduel maar Nuytinck werkt weg.
  • 88'
       Wissel Volendam: Zeefuik lost Mühren af.
  • 87'
    Cillessen slingert weer naar voren, waar Nuytinck als een soort stormram hoopt te kunnen fungeren.
  • 87'
    Maar dan zit Volendam er alsnog tussen.
  • 87'
    Vrije trap Schöne, maar Volendam kopt weg. Aanval loopt nog wel door.
  • 86'
      Nu ligt Nuytinck op de grond na een ingreep van Twigt, die speelt wel de bal maar raakt ook de verdediger: geel voor Twigt.
  • 85'
      Geel voor Schöne na een aanvallende overtreding op Twigt.
  • 83'
       Kan NEC nog iets terugdoen met een man minder?
  • 82'
       Ook de bezoekers voeren een wijziging door: Cox kan niet verder en wordt vervangen door Booth.
  • 82'
       NEC wisselt: Ross en Proper gaan eraf, Rober en Hansen komen erbij.
  • 79'
    Cox is even gaan zitten, hij grijpt naar zijn linkerbovenbeen. Ook Douiri heeft wat last na zijn betrokkenheid bij de 1-2.
  • 78'
    Daar heeft Volendam dus de vurig gewenste voorsprong te pakken. Wordt dit dan de eerste uitzege sinds 8 januari van dit jaar?
  • 77'
    Douiri lijkt onreglementair gestuit te worden in de zestien, maar voordat de scheidsrechter kan fluiten haalt De Haan verwoestend uit en verschalkt hij Cillessen in de verre hoek.

DOELPUNT

• 77'
      En dan is het 1-2! Milan de Haan zet Volendam op voorsprong!
  • 76'
    Volendam probeert er vrijwel vanuit stilstand doorheen te komen, dat lukt niet en dus moet het helemaal terug naar Backhaus.
  • 76'
    Nog een kwartier te spelen, plus wat erbij gaat komen.
  • 75'
    Ross kopt 'm omhoog, dan kan Cillessen vangen voor Mirani gevaarlijk kan worden bij de tweede paal.
  • 75'
    Volendam verdient een corner na een gekraakte voorzet van Cox.
  • 74'
    NEC neemt weer over, Baas stoomt op aan de linkerkant maar zijn voorzet zeilt door een leeg zestienmetergebied.
  • 73'
    Schöne probert het van afstand maar stuit op een Volendammer.
  • 73'
    Weer naar de tweede paal, waar Nuytinck 'm terugbrengt richting Ogawa, maar die komt deze keer niet tot een doelpoging.
  • 72'
    Schöne singert 'm naar de tweede paal, daar kopt Ross via een Volendammer over de achterlijn: hoekschop aan de andere kant.
  • 72'
    De Haan verwerkt de volgende bal tot hoekschop voor de thuisploeg, die dus even opleeft.
  • 71'
    Voorzet Matsson, Ogawa controleert en schiet in maar Benamar haalt 'm van de lijn! Zo dicht is NEC nog niet bij een hernieuwde voorsprong geweest.
  • 71'
    Slordigheidje Douiri, NEC neemt even over.
  • 70'
    Genomen maar niet gevaarlijk, Volendam blijft wel aan de bal.  Ould-Chikh komt uiteindelijk tot een schot, maar Cillessen kan makkelijk oprapen.
  • 70'
    Gevaarlijke pass van achteruit van Cox; als niemand 'm aanraakt kan die er zomaar in één keer invliegen. Maar Ross kopt weg, hoekschop.
  • 69'
    Ja, Schöne zet voor maar weggekopt. Vervolgens wordt de bal opnieuw ingebracht maar Ogawa kan er in kansrijke positie niet bij.
  • 69'
    Vrije trap NEC op zo'n dertig meter schuin voor het Volendamse doel; dat lijkt een voorzet te gaan worden.
  • 68'
    Baas loopt zich stuk maar Schöne herstelt. Hij vindt Ogawa, die wordt ten koste van een overtreding gestuit.
  • 68'
    NEC aan de andere kant even eruit met Mattson, maar Volendam blijft overeind en mag weer gaan ingooien.
  • 67'
    De Haan gevonden, maar de aanvallende middenvelder kan zijn kopbal achteruit niet op doel krijgen.
  • 66'
    Nog een klein halfuur te gaan; krijgen we nog een winnaar vanmiddag?
  • 66'
    Cillessen heeft de bal die werd teruggekopt door Proper.
  • 66'
       Johnson en Buur gaan er nu uit bij Volendam. El Kadiri en Douiri komen erbij.
  • 66'
    Even wat paniek in de Nijmeegse achterhoede, maar ten koste van een inworp weggekopt.
  • 65'
    Volendam speelt geduldig rond, NEC laat de bezoekers echter weinig ruimte om erdoor te komen.
  • 63'
    Volendam voorkomt vervolgens een snelle uitbraak van de thuisploeg en bouwt verder.
  • 63'
    Cox met een lange bal op Johnson, maar die heeft twee man bewaking.
  • 62'
    Voorzet Ould-Chikh, aar op het dak van het doel. Ook Volendam gaat zo wisselen.
  • 62'
    Voorzetje Cox, weggekopt uit de NEC-zestien.
  • 61'
    Schöne neemt direct ook de aanvoerdersband over van Nuytinck.
  • 61'
    NEC gaat wisselen. Hoedemakers en Olden Larsen gaan eruit; voor hen komen Baas en Shöne het laatste halfuur in het veld.
  • 60'
    De hoekschop van Ould-Chikh wordt weggekopt door uytinck, waarna de rebound hard wordt ingeschoten door De Haan. Cillessen werkt 'm knap via de lat over het doel.
  • 60'
    Op de lat!
  • 59'
    Verdonk met een sliding, de bezoekers houden er een hoekschop aan over.
  • 59'
    Verdonk levert in, Volendam eruit met Buur en Ould-Chikh.
  • 58'
    NEC weer even aan de bal, maar een voorzet van Van Rooij wordt gestuit. De bal blijft nog wel in de ploeg.
  • 58'
    Voorzet Ould-Chikh naar de tweede paal; daar kopt Johnson met een stuitje recht in de handen van Cillessen. Volendam krijgt écht wel kansen op een voorsprong.
  • 57'
    Hoedemakers trapt voor, Volendam kopt weg en krijgt bovendien een vrije trap na een aanvallende overtreding in de zestien.
  • 57'
    Van dit soort kansen moeten ze het met een man minder wel hebben.
  • 57'
    Schotje Olden Larsen, die gaat via het been van Benamar over de achterlijn en dus mag NEC een hoekschop gaan nemen.
  • 56'
    Volendam-trainer Kohler wil meer scherpte zien bij zijn pupillen, zoveel is duidelijk.
  • 56'
    Verkeerde pass van Benamar, Ould-Chikh kan er niet bij en dus mag NEC gaan gooien.
  • 55'
    Volendam neemt weer over, NEC plooit massaal terug op de eigen helft.
  • 55'
    Verdonk stuurt Mattson weg, voorzet naar de tweede paal. Maar Olden Larsen kan er niet bij.
  • 54'
    Voorzet Johnson naar de tweede paal; daar kan De Haan wel verlengen maar zijn inzet gaat met een stuit over het doel van Cillessen.
  • 54'
    Volendam mag gooien, het publiek fluit want dacht dat die voor de thuisploeg was.
  • 53'
    Mühren gevonden in de zestien van NEC, maar hij stond buitenspel.
  • 52'
    De doelman lijkt nog steeds wat aangeslagen na die tik op zijn kin van zojuist.
  • 52'
    Buur met een voorzet, maar die belandt op het dak van het doel van Cillessen.
  • 51'
    Volendam speelt rond en zoekt geduldig naar een gaatje tussen de gesloten Nijmeegse linies.
  • 51'
    Cillessen lijkt last te hebben van zijn hoofd, hij beukte met zijn kin tegen de schouder van zijn ploeggenoot. De veelvoudig international staat inmiddels weer en het spel gaat verder.
  • 50'
    Opnieuw Ould-Chikh, die blijft tussen twee man aan de bal en zet opnieuw voor. Cillessen beukt weg maar knalt tegen zijn eigen verdediger Ross aan en blijft liggen.
  • 49'
    Ould-Chikh tegenover Verdonk, Matsson komt hem versterken maar er komt toch een voorzet. Geen Volendammer bij de tweede paal alleen, dus die zeilt voorbij.
  • 48'
    NEC leidt balverlies op de Volendamse helft; Volendam neemt weer over.
  • 47'
    Volendam speelt inmiddels rond op de Nijmeegse helft. Johnson stuit opnieuw op Van Rooij, die de vleugelspeler aardig in bedwang houdt vandaag.
  • 46'
    Dat was een grote kans voor Ross, die van dichtbij op de doelman stuit.
  • 46'
    Daar wordt NEC heel gevaarlijk, maar Backhaus kan redding brengen.
  • 46'
    Vrije trap NEC, Hoedemakers slingert 'voor.
  • 46'
    Er is zo te zien door beide ploegen niet gewisseld in de rust.
  • 46'
    Volendam heeft afgetrapt, de tweede helft is begonnen!
  • 45'
    Tot over een kwartiertje, dan zijn we terug met het verslag van de tweede helft!
  • 45'
    Daar klinkt het rustsignaal! NEC en Volendam zoeken de kleedkamers op bij een 1-1 tussenstand, waarbij de thuisploeg met een man minder is komen te staan na een rode kaart van Eliyas Tavsan.
  • 45'
    Nee, Cox komt niet tot een voorzet en NEC laat de bal over de achterlijn rollen, waardoor het een doeltrap wordt.
  • 45'
    Komt er nog een aanval voor we aan de thee gaan?
  • 45'
    Nu neemt Volendam weer over, de laatste minuut blessuretijd loopt inmiddels.
  • 45'
    Lange bal van Volendam, maar niet tot bij Mühren.
  • 45'
    Nuytinck wil verlengen maar Volendam zit er tussen; de aanval strandt dus weer.
  • 45'
    Vrije trap NEC bij de zijlijn, een meter of tien over de middellijn. Die wordt zometeen hoog voorgeslingerd lijkt het.
  • 45'
    Ould-Chick schiet over.
  • 45'
    Er komen minimaal vijf minuten blessuretijd bij door de rode kaart en de tijd die de VAR nodig had om de tweede NEC-treffer af te keuren.
  • 44'
    Verdonk voorkomt een voorzet van Ould-Chikh met een goeie sliding in zijn eigen zestien, maar NEC kan in de counter niet gevaarlijk worden.
  • 44'
    Volendam drukt het tiental kort voor rust ver terug op de eigen helft maar komt niet tot een doelpoging.
  • 43'
    Niet gevaarlijk, Volendam wil er snel uit maar Verdonk begaat een professionele overtreding op Ould-Chikh om het tempo uit de tegenstoot te halen.
  • 42'
    Verdonk gaat een halve corner voor proberen te slingeren. Maar Volendam werkt weg. Uit de volgende voorzet winnen de Nijmegenaren een corner.
  • 41'
    De VAR besluit ook niet in te grijpen; NEC houdt er alleen een inworp aan over.
  • 41'
    Dat komt Matsson op geel te staan. De handsbal zou overigens buiten de zestien zijn gemaakt als dat het al was; Benamar krijgt 'm op de elleboog zo te zien.
  • 40'
    Ogawa claimt hands van Benamar bij een voorzet in de zestien; scheidsrechter Kamphuis wordt belaagd door NEC'ers.
  • 40'
    Maar hij schiet langs de kruising; Cillessen krijgt een doeltrap.
  • 39'
    Daar was al een kansje via Muhren.
  • 38'
    En dus heeft Volendam nu een uitgelezen mogelijkheid om na acht nederlagen in uitduels op rij weer eens een punt, of misschien zelfs wel drie punten te kunnen pakken op vreemde bodem.
  • 38'
    Zo geeft de ploeg van trainer Rogier Meijer binnen een paar minuten een voorsprong weg en komt het tot overmaat van ramp ook nog eens met tien man te staan!
  • 37'
    En dat komt de NEC-aanvaller op zijn tweede gele en dus een rode kaart te staan!
  • 36'
    Tavsan raakt Cox opnieuw, die gaat schreeuwend naar de grond
  • 36'
    Mühren kwam bij zijn treffer wel in botsing met Cillessen, maar kan toch verder.
  • 34'
    De ervaren spits kopte de voorzet van Cox met een stuit op de lat, maar kreeg zijn hoofd ook tegen de rebound en dus is het weer gelijk.

DOELPUNT

• 33'
      Robert Mühren kopt in twee instanties de 1-1 binnen!
  • 33'
    Johnson blijft sterk aan de bal; aanval loopt verder via Twigt en Cox.
  • 33'
    Mirani met een overtreding op NEC-verdediger Ross; die heeft de bal al in zijn handen voordat de scheidsrechter fluit, maar krijgt alsnog de vrije trap mee.
  • 31'
    Aan de andere kant heeft Van Rooij in de Volendamse zestien iets heel moois in gedachten met een hakje, maar de uitvoering laat te wensen over en Volendam kan onderscheppen.
  • 30'
    Ould-Chikh buitenom, maar Cillessen vangt zijn lage voorzet bij de eerste paal.
  • 30'
    Weggekopt en ook het schot van Buur in de rebound stuit op een NEC-been.
  • 30'
    Voorzet Cox, daar kan De Haan niet bij maar Verdonk staat een hoekschop af, terwijl er niemand in de buurt was om bij de tweede paal gevaar te stichten.
  • 29'
    Nu gaan de bezoekers weer op zoek naar een mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. NEC houdt de rijen gesloten.
  • 28'
    Johnson goed naar buiten gedwongen door Van Rooij; de Volendam-aanvaller ziet zijn passeeractie over de achterlijn gaan waardoor NEC een doeltrap mag gaan nemen.
  • 27'
    Tavsan niet langs Cox, die begint een rush langs de zijlijn maar komt de NEC-aanvaller opnieuw tegen.
  • 26'
    Maar NEC speelt weer rond; de thuisploeg is wel duidelijk sterker in het eerste halfuur.
  • 26'
    Weggewerkt en ook in tweede instantie door Volendam uit de zestien gekopt.
  • 25'
    Tavsan sleept er via Cox opnieuw een corner voor NEC uit.
  • 25'
    Uit de beelden blijkt dat Ogawa inderdaad zo'n halve meter buitenspel stond bij die treffer zojuist, dus dat was een correcte beslissing van de VAR.
  • 24'
    Maar er komt geen bruikbare voorzet; de Nijmegenaren mogen wel ingooien.
  • 24'
    NEC komt er snel uit, vier tegen vier als ze tempo maken.
  • 23'
    Kort genomen, maar Volendam neemt over.
  • 23'
    Direct een nieuwe kans, maar Backhaus maakt een schot van Olden Larsen in zijn korte hoek onschadelijk ten koste van een hoekschop.
  • 22'
    Het antwoord is nee! Ogawa stond buitenspel en dus blijft het hier 1-0 voor NEC
  • 22'
    De beelden worden nu bekeken in Zeist; blijft de treffer van Ogawa staan?
  • 21'
    Al heeft het wel de schijn van buitenspel op het moment dat Matsson hem diep stuurt, maar vooralsnog telt hij!

DOELPUNT

• 20'
      Ogawa maakt zijn tweede, NEC op 2-0!
  • 20'
    Overtreding van Twigt, vrije trap NEC vlak voor de middellijn.
  • 19'
    Voorzet van Tavsan, maar Volendam kan wegkoppen. Daar was NEC weer even gevaarlijk.
  • 18'
    NEC kan 'm uit de zestien wegwerken maar Volendam heeft de bal weer terug.
  • 17'
    Volendam stoomt weer op; Ould-Chikh sleept er een inworp uit vlak voor de hoekvlag.
  • 16'
    NEC mag gooien halverwege de Volendamse helft. Het moet wel even terug naar Nuytinck.
  • 15'
    Mooi een-tweetje tussen Mühren en Johnson maar een schot komt er niet uit. Daarna begaat Buur een overtreding en is de aanval weer even ten einde.
  • 14'
    Volendam speelt rond op de Nijmeegse helft en zoekt een opening.
  • 13'
    Doeltrap NEC, Cillessen zoekt Olden Larsen maar Volendam kan onderscheppen.
  • 12'
    Een lage variant, weggewerkt. NEC neemt wel direct weer over.
  • 12'
    In de tegenstoot begaat Volendam een overtreding op Calvin Verdonk; vrije trap NEC
  • 12'
    Ondertussen krijgt NEC een hoekschop, die wordt kort genomen maar leidt niet tot gevaar voor het doel van Volendam
  • 12'
    Hier de 1-0 van Ogawa nog even in beeld:
  • 10'
    Volendam breekt door op rechts maar een voorzet van Buur vliegt voor het NEC-doel langs. De Haan kan overnemen maar zijn schot is een makkelijke prooi voor Cillessen.
  • 8'
      Tavsan jaagt fanatiek door op Volendam-back Cox en ontvangt daarvoor de eerste gele kaart van de wedstrijd.
  • 7'
    Nu bouwt Volendam weer op en haalt Johnson uit; zijn inzet vliegt over het doel van Cillessen.
  • 7'
    Tavsan meteen met de volgende grote kans, maar zijn inzet is een prooi voor Backhaus. Een rebound komt er niet, vanwege buitenspel.
  • 6'
    Volendam-keeper Backhaus leidt 'm in met een pass recht in de voeten van Tavsan; die vindt Ogawa en die rondt beheerst af: 1-0.