Ajax neemt revanche op Heerenveen

2 februari 2006, 22:33

Het worstelende Ajax blijft uitzicht houden op de nationale beker. De ploeg van trainer Danny Blind won donderdagavond met 0-3 van SC Heerenveen en verzekerde zich hiermee van een plaats in de halve finale. In een teleurstellend duel hadden de Amsterdammers opvallend weinig moeite met de Friezen, die eerder dit seizoen nog met 4-2 wisten te winnen van de ploeg van Blind. In de slotfase van het duel maakte voormalig Heerenveen-spits Huntelaar zijn eerste doelpunt in dienst van Ajax.

Het vertrek van Klaas Jan Huntelaar en Georgios Samaras is SC Heerenveen duidelijk niet in de koude kleren gaan zitten. De Friese club verloor in de winterstop beide spitsen en heeft daarmee een stuk kwaliteit en stootkracht ingeleverd. Tegen Ajax werd op een pijnlijke manier duidelijk hoe zeer de ploeg beide spitsen mist. De Friezen hadden weliswaar veel balbezit, maar slaagden er amper in om echte doelkansen te creëren. 

Na deze treffer ging Heerenveen weliswaar op zoek naar de gelijkmaker, maar echt overtuigend ging het niet. De ploeg kreeg amper kansen, hoewel het recht had op een strafschop toen aanvaller Nilsson in het strafschopgebied over de knie ging bij Ajax-verdediger Thomas Vermaelen. Scheidsrechter Haverkort wees echter niet naar de stip, waardoor de voorsprong van Ajax gehandhaafd bleef. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen