Oranje gelijk tegen Nigeria, rode kaart Sno

Ger
7 augustus 2008, 15:32   Bijgewerkt: 7 augustus 2008, 16:34

Nederland heeft de eerste wedstrijd op het olympisch voetbaltoernooi met een remise afgesloten. Tegen Nigeria bleef het donderdag doelpuntloos. In blessuretijd moest Evander Sno met een directe rode kaart van het veld.

De fysiek sterke Nigerianen, met Ayodele Adeleye, Sani Kaita (beide Sparta) en FC Groningen-aanwinst Oluwafemi Ajilore, deden weinig onder voor de equipe van bondscoach Foppe de Haan. Met Victor Obinna als eindstation kregen de Afrikanen zelfs twee serieuze scoringskansen. De aanvaller van Chievo wist beide voorzetten echter niet op waarde te schatten. Een minuut voor de thee dwong Obinna doelman Kenneth Vermeer met een schot nog tot een passende redding.

Nederland eindigde de wedstrijd in mineur. Een overtreding van Sno werd zwaar bestraft met een rode kaart, waardoor hij geschorst is voor de ontmoeting van zondag tegen de Verenigde Staten. Drie dagen later wacht de laatste groepswedstrijd tegen Japan. Het onderlinge duel tussen de twee komende tegenstanders eindigde donderdag in een Amerikaanse zege (1-0). De eerste twee ploegen uit de poule plaatsen zich voor de volgende ronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen