PSV neemt na rust afstand van Feyenoord

Ger
23 augustus 2008, 19:50   Bijgewerkt: 23 augustus 2008, 21:36

PSV heeft zaterdag de dertiende editie van de Johan Cruijff Schaal gewonnen. De landskampioen was in de Amsterdam ArenA met 2-0 te sterk voor een gehavend Feyenoord. Na rust scoorden Danko Lazovic en Dirk Marcellis.

Met een Eindhovense zege in de traditionele seizoensopening was vooraf al sterk rekening gehouden. Waar PSV-trainer Huub Stevens een beroep kon doen op een vrijwel fitte selectie, daar stond collega Gertjan Verbeek voor het nodige puzzelwerk. Feyenoord kon in de ArenA onder meer geen beroep doen op de potentiële basisspelers Roy Makaay, Jon Dahl Tomasson, Jonathan de Guzman, Karim El Ahmadi, Theo Lucius, Andwele Slory en Kevin Hofland.

Met middenvelders Giovanni van Bronckhorst en Denny Landzaat in een teruggetrokken rol, legde Verbeek het accent op defensieve zekerheid. Die opzet sorteerde effect; PSV kon in de eerste helft nauwelijks gaatjes vinden in de Rotterdamse muur. Edison Mendez probeerde het enkele keren vergeefs met een afstandsschot, terwijl de slalomacties van Ibrahim Afellay en Nordin Amrabat vaak vroegtijdig standden. Centrumspits Danko Lazovic kwam in het hele stuk niet voor. 

De kansen van Feyenoord waren voor rust op de vingers van één hand te tellen. Andreas Isaksson, de nieuwe sluitpost van PSV, moest handelend optreden bij een schot van Luigi Bruins en een vrije trap van Nick Hofs. Daarnaast zocht Diego Biseswar succes met een kunstige boogbal, maar de inzet stuiterde voorlangs. De slimme ingevingen van de op de Olympische Spelen geblesseerd geraakte Makaay werden in de Rotterdamse voorhoede node gemist.

Feyenoord, met louter jeugdspelers op de bank, maakte in de tweede helft een uitgebluste indruk. De Kuipbewoners kregen via Mitchell Schet nog wel een grote kans. De jonge invaller kon Isaksson van dichtbij echter niet verrassen. PSV liet meerdere goede mogelijkheden liggen. Met name Amrabat maakte het vlak voor tijd bont. De van VVV Venlo overgenomen aanvaller tikte voor open doel een voorzet van Balazs Dzsudzsak over de lat.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen