Jong Oranje na remise nog niet zeker van play-offs

Ger
5 september 2008, 21:48   Bijgewerkt: 5 september 2008, 22:57

Jong Oranje is nog altijd niet zeker van een plek in de play-offs voor het Europees kampioenschap, volgend jaar in Zweden. De ploeg van bondscoach Foppe de Haan verspeelde vrijdag in Kerkrade vlak voor tijd een zeker lijkende overwinning tegen Noorwegen: 1-1. Jong Oranje heeft dinsdag tegen Jong Zwitserland aan een gelijkspel genoeg om zich alsnog te plaatsen voor de play-offs. Daarin zijn zeven tickets te verdienen voor het EK.

De equipe van de Haan, kampioen van Europa in 2006 en 2007, liet vrijdag na om uit het dal te kruipen waar de ploeg sinds de Olympische Spelen in zit. Nederland trad ik Kerkrade aan zonder de twee topscorers van de kwalificatie, Evander Sno en Royston Drenthe. Beiden stelden De Haan ernstig teleur tijdens het olymisch toernooi. De Fries wilde vrijdag opnieuw weinig loslaten over de exacte reden van de 'verbanning' van de middenvelders. "Ik heb Evander tijdens de Spelen meermalen uitgelegd wat er mis is. En Royston snapt zelf ook wel wat de reden is", aldus De Haan, die repte over 'verschillende werelden'.

Jonathan de Guzman ontpopte zich vrijdag tot de gevaarlijkste man bij Jong Oranje. De Feyenoorder was voor rust al dicht bij een doelpunt met een bekeken balletje. De geboren Canadees probeerde de bal over de Noorse doelman te tillen, maar die kon er nog net een handje achter krijgen. De sluitpost van de bezoekers hield ook Gianni Zuiverloon van scoren af. De aanvoerder dook op aangeven van De Guzman gevaarlijk op voor het doel.

De treffer van De Guzman bleek uiteindelijk niet genoeg voor de winst. De Noorse verdediger Forsund profiteerde vlak voor tijd van geklungel in de Oranje-defensie, waardoor De Haan en zijn manschappen over vier dagen opnieuw aan de bak moeten. De tien groepswinnaars plus de beste nummers vier plaatsen zich voor de play-offs. De zeven winnaars van die duels verdienen een ticket voor het EK. Gastland Zweden is al zeker van het eindtoernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen