Jong Oranje kan Europese titel niet verdedigen

9 september 2008, 20:47   Bijgewerkt: 9 september 2008, 22:06

Jong Oranje kan deelname aan het EK van 2009 vergeten. De Europees kampioen van 2006 en 2007 vergooide zijn kansen door dinsdag met 1-0 te verliezen van Zwitserland. Reto Ziegler maakte in de 86ste minuut het fatale doelpunt.

Jong Oranje leek het nog niet te beseffen, dinsdagavond in Schaffhausen. Terecht, want eigenlijk begreep niemand hoe het mogelijk was dat deze ploeg niet naar het EK gaat. Niet omdat Jong Oranje de laatste tijd zo goed speelt hoor, integendeel. Maar wie in een groep met slechts vier andere landen zijn eerste vijf kwalificatieduels wint, staat met anderhalf been in de volgende ronde van de kwalificatiecyclus. De groepswinst, en bijbehorend ticket voor de play-offs, leek binnen.

Net zoals eerder in Tilburg en Kerkrade, bleek ook nu de slotfase echter funest voor Jong Oranje. Het bleef lang 0-0, tot Reto Ziegler in de 86ste plaatsnam achter een vrije trap. De oud-speler van Tottenham Hotspur, Hamburger SV en Wigan Athletic, die sinds deze zomer onder contract staat bij Sampdoria, krulde de bal prachtig over de Nederlandse muur en liet Vermeer kansloos.

Door deze nederlaag mist Jong Oranje niet alleen het EK van 2009 in Zweden, maar komt er ook een einde aan het tijdperk-Foppe de Haan. Onder leiding van de Friese coach won Jong Oranje twee EK's en plaatste het zich voor de Olympische Spelen in Peking. Een derde Europees kampioenschap zit er echter niet in voor de 60-jarige oefenmeester, wiens contract bij de KNVB in de zomer van 2009 afloopt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen