Ajax speelt PSV in slotfase naar grote nederlaag

Ger
16 november 2008, 14:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax blijft ook na de thuiswedstrijd tegen PSV meedraaien in de top van de Eredivisie. De Amsterdamse club versloeg de landskampioen zondag met 4-1. Door het resultaat moet PSV, dat nu zeven punten achterstand heeft op Ajax, voorlopig een pas op de plaats maken.

De aanloop naar de competitietopper was voor zowel Ajax als PSV niet naar wens verlopen. Beide clubs werden midweeks uit het nationale bekertoernooi geknikkerd. Vooral de 1-0 nederlaag van de Amsterdammers op bezoek bij FC Volendam was beschamend. Tegen de hekkensluiter van de Eredivisie werd een te gemakzuchtige instelling in de verlenging afgestraft. Dat PSV in Alkmaar zijn meerdere moest erkennen in AZ (1-0) deed minder wenkbrauwen fronsen.

PSV-coach Huub Stevens puzzelt al weken aan zijn ideale elftal. De Eindhovenaren spelen vrijwel iedere wedstrijd in een andere samenstelling, wat de resultaten allerminst ten goede komt. De seizoensopening verliep met de winst om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord (2-0) en de competitiezege bij FC Utrecht (1-5) naar tevredenheid, maar daarna gleed het niveau van de landskampioen schrikbarend omlaag.

Ajax, dat deze voetbaljaargang nog niet verloor op eigen veld, greep vanaf de aftrap het initiatief. Na slechts twee minuten veerde de volgepakte ArenA al op toen Kennedy een kansrijke voorzet van Suarez over de lat kopte. De met veel inzet opererende Amsterdammers waren daarna vooral gevaarlijk met afstandsschoten. Suarez, Gregory van der Wiel en Kennedy troffen met hun uithalen echter niet de roos.

Ingegeven door de achterstand kroop PSV langzaamaan uit zijn schulp. Het Eindhovense spelpeil groeide desondanks niet tot het gewenste niveau om de thuisclub serieus schrik aan te jagen. Sterker nog, vlak voor het rustsignaal kreeg Ajax de ideale mogelijkheid om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. De geheel vrijstaande Kennedy was echter te verrast om een door Suarez gemiste voorzet tegen de touwen te werken.

Na de rentree van Miralem Sulejmani, die weken aan de kant stond vanwege een hamstringkwetsuur, vond Ajax alsnog de route naar de volle winst. De Servische aanvaller tikte raak nadat Andreas Isaksson een hard schot van Emanuelson slecht had verwerkt. Suarez scoorde vervolgens met een uithaal via het lichaam van Erik Pieters de derde Ajax-goal. Ook de ingebrachte Leonardo deed in de absolute slotfase nog een duit in het zakje: 4-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen