Nederland B krijgt klop van Jong Zweden

Koen Freriks
19 november 2008, 20:18   Bijgewerkt: 19 november 2008, 23:41

De herintroductie van Nederland B bleek woensdag nog niet succesvol. De ploeg van bondscoach Johan Neeskens ging met 3-0 onderuit tegen Jong Zweden.

bergkamp
neeskens
numan

neeskens

numan]}Het Nederlands B-elftal was in 1989 voor het laatst actief. Met onder meer Dennis Bergkamp in de ploeg verloor Oranje in Nimes toen met 1-0 van Frankrijk. Bergkamp is nu opnieuw betrokken bij Nederland B, als assistent van Neeskens. In het kader van de cursus betaald voetbal loopt de 79-voudig international stage bij de KNVB.

Ook de rentree werd verloren. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, startte Oranje B de wedstrijd nog vrij aardig. Eljero Elia vormde net als bij zijn club FC Twente het grootste gevaar. Tot kansen leidde het echter niet voor Nederland.

jong zweden
ozkan

ozkan]}Het toen nog iets minder spelende Zweden kwam op voorsprong. Emir Bajrami bekroonde de eerste echte aanval van zijn land direct met een doelpunt. Neeskens bracht in de rust de routiniers Marcel Meeuwis en Robbie Wielaert binnen de lijnen. De invalbeurt van Wielaert was uiterst ongelukkig. De aanvoerder van Twente moest zich na tien minuten alweer laten wisselen met een blessure.

Zweden strafte de wisselingen bij Nederland af. Denni Avdic en PSV-doelwit Ola Toivonen bepaalden de eindstand op 0-3.