Ajax bevestigt interesse in Twente-aanvaller Elia

16 december 2008, 14:23   Bijgewerkt: 16 december 2008, 14:33

Ajax gaat een poging wagen om Eljero Elia naar Amsterdam te halen. Coach Marco van Basten bevestigde dinsdag dat zijn club interesse heeft in de 21-jarige aanvaller van FC Twente, die bezig is aan een uitstekend seizoen. "Wij vinden Elia een hele goede voetballer", zei de coach. "Daarom hebben we aan FC Twente gevraagd of we met hem mochten praten. We overleggen nu intern hoe we verder moeten handelen."

Elia genoot een deel van zijn opleiding bij Ajax. Hij debuteerde in het seizoen 2004/2005 bij ADO Den Haag in het betaalde voetbal. In de zomer van 2007 stapte hij over naar FC Twente, waar hij nog een contract heeft tot medio 2010. Van Basten wilde niet zeggen hoe diep Ajax voor Elia in de buidel wil tasten. "Maar bedragen als 15 miljoen euro gaan we zeker niet betalen", doelde hij op het prijskaartje dat directeur Hans Nijland van FC Groningen onlangs aan spits Marcus Berg hing.

In De Telegraaf liet Elia eerder deze week weten wel open te staan voor een terugkeer naar Ajax. "Het lijkt me mooi om voor Ajax te spelen", zei de aanvaller. "Elke voetballer streeft naar het hoogst haalbare, er is concrete belangstelling uit Engeland, maar voor mijn ontwikkeling is het beter om nog niet naar het buitenland te gaan. En eerlijk is eerlijk, dan is Ajax weer een stapje hoger dan FC Twente. Vraag op vakantie aan iemand wat de grootste club van Nederland is en iedereen zal Ajax zeggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen