Elia: "Blij dat transfer naar Ajax niet doorgegaan is"

18 februari 2009, 10:34

Eljero Elia is er achteraf niet rouwig om, dat hij in de winterstop niet verkast is naar Ajax. De Amsterdamse club had concrete interesse in de aanvaller van FC Twente, die echter besloot om zijn contract in Enschede te verlengen. Dat was de juiste beslissing, zegt de 21-jarige vleugelaanvaller deze week in Sportweek.

"Ajax was heel dichtbij. Maar toen ze voor Robbie (Wielaert) gingen en dat verliep moeizaam, wist ik dat ze mij niet meer zouden laten gaan", blikt Elia terug op zijn flirt met Ajax. Wielaert maakte de overstap wél, maar erg veel succes leverde hem dat nog niet op. Elia is dan ook blij dat hij niet in deze moeizame periode bij Ajax binnengekomen is. "Het is altijd moeilijk in het begin. Zeker als het zo stroef draait en de sfeer niet goed is. Ik ben blij dat ik niet ben gegaan. Er zit heel veel druk op dit seizoen bij Ajax. Veel mensen hebben me daarvoor gewaarschuwd."

"Bij FC Twente zit ik goed, ik heb zelfs mijn contract verlengd. De sfeer hier ademt voetbal uit zonder die overdreven druk. Bij Ajax moet je elke wedstrijd weer iets heel bijzonders laten zien. Als je met 1-0 wint is het nog niet goed daar. Ze eisen dat het team net zo goed is als in 1995", vervolgt de snelle aanvaller, die overigens niet uitsluit dat hij in de zomer alsnog overstapt naar Amsterdam. "Ik heb nog niets besloten. Het is de bedoeling om deze zomer een stap te maken. Dat zien we tegen die tijd wel. Eerst wil ik met FC Twente iets heel moois neerzetten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen