Ajax opvallend gemakkelijk langs FC Utrecht

1 maart 2009, 14:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft de smaak te pakken. Op bezoek bij FC Utrecht boekte de Amsterdamse ploeg zondag het vijfde positieve resultaat op rij, na eerdere successen tegen Feyenoord, FC Volendam en Fiorentina (twee keer). In de Domstad werd het 0-2, door goals van verdedigers Gregory van der Wiel en Jan Vertonghen.

Ajax kan deze weken weinig anders doen, dan zelf winnen en hopen op een misstap van de concurrentie. Door de nederlagen eerder deze maand is de ploeg veroordeeld tot een inhaalrace en kan het zich zelf geen misstap meer permitteren. En zeker aangezien AZ eerder dit weekend al drie punten pakte, móest Ajax dus winnen in Utrecht om de titel enigszins in het zicht te houden.

Na deze snelle openingstreffer was FC Utrecht even de weg kwijt, maar na ongeveer een half uur knokte de ploeg zich terug in de wedstrijd. Er kwamen ook kansjes via Cziommer, Silberbauer en Caluwé, maar alle Utrechtse pogingen zeilden naast of over het doel van Ajax-keeper Vermeer. Deze Vermeer speelde overigens, omdat Maarten Stekelenburg nog altijd ziek is.

Ajax speelde het duel hierna rustig uit. FC Utrecht was machteloos, tot frustratie van het publiek. De Utrechtse fans deden van zich spreken met spreekkoren en ander wangedrag, wat voor de thuisclub ongetwijfeld nog een staartje zal krijgen. Ajax zal zich daar echter geen seconde druk om maken. De ploeg heeft de weg omhoog gevonden. Op naar ADO Den Haag, komende zondag.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen