Van Basten verwacht Vertonghen dit seizoen niet terug

Ger
1 mei 2009, 15:33   Bijgewerkt: 1 mei 2009, 18:04

Ajax gaat zondag zonder Jan Vertonghen in de wedstrijdselectie op bezoek bij Sparta. Volgens trainer Marco van Basten komt de Belg vanwege een pijnlijke buikspier de resterende twee duels van dit seizoen niet meer in actie.

Van Basten hoopt dat Vertonghen binnenkort een interland van België laat schieten. "We willen hem er graag bij de start van het volgende seizoen weer helemaal fris bij hebben", aldus de oefenmeester. Of Urby Emanuelson (enkel) en Leonardo (ziek) tegen Sparta inzetbaar zijn is nog twijfelachtig.

Volgens Van Basten moet Ajax winnen bij Sparta. "Ik ga er van uit dat FC Twente thuis van AZ wint. Dat betekent dat wij alleen zijn gebaat bij drie punten." FC Twente heeft in de strijd om de tweede plaats een punt voorsprong op Ajax. Op de laatste speeldag komt de Enschedese club naar de ArenA.

Op de website van Ajax noemde Van Basten het programma voor de zomermaanden "ronduit belachelijk." De kalender blijft overvol, met de play-offs, de kwalificaties voor de Europese competities en de vroege start van de nieuwe competitie. "Ik vraag me af wanneer de jongens vakantie moeten nemen", zei de trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen