FC Twente na winst op AZ zeker van tweede plaats

Ger
3 mei 2009, 16:20   Bijgewerkt: 3 mei 2009, 18:06

FC Twente heeft zich voor de tweede keer op rij verzekerd van een plek in de voorronde van de Champions League. De Enschedese ploeg won zondag op eigen veld met 3-0 van kampioen AZ. Aangezien concurrent Ajax verloor, finishen de Tukkers dit seizoen als tweede in de Eredivisie.

Kampioen AZ, gekortwiekt door meerdere schorsingen, spande zich niet bovenmatig in. Het elftal van coach Louis van Gaal deed in aanvallend opzicht slechts met spaarzame afzwaaiers van zich spreken. Jeremain Lens bevond zich in de Alkmaarse voorhoede op een eilandje. Maartens Martens en Moussa Dembele, de andere aanvallende krachten in de AZ-opstelling, speelden vooral teruggetrokken op het middenveld.

Vlak na rust viel ook die drijfveer weg voor de Alkmaarders. Uit een vrije trap krulde Kenneth Perez de bal op fraaie wijze langs Romero: 1-0. Daarmee vergrootte de Deen de feestvreugde bij het thuispubliek, dat in de rust al had vernomen dat concurrent Ajax bij Sparta op een 2-0 achterstand was gezet. Van Gaal probeerde daarna met de entree van Ari en Brett Holman nog wel iets te forceren, maar dat plan kon snel in de prullenbak.

Uit een hoekschop tilde Peter Wisgerhof de score tegen het uur met een trefzekere kopbal naar 2-0. De Alkmaarse kansen op een punt werden vervolgens vrijwel weggenomen door de rode kaart voor Gill Swerts, na een overtreding op Eljero Elia. Nadat Ari namens AZ nog een levensgrote kans op de aansluitingstreffer had verprutst, zorgde Elia na een individuele actie voor de definitieve knock-out: 3-0.

Door de zege op AZ en de uiteindelijke 4-0 nederlaag van Ajax in Rotterdam, is Twente verzekerd van de tweede plaats in de rangschikking. Daardoor zal de ploeg voor de tweede keer op rij uitkomen in de voorronde van de Champions League. Dat is een compliment voor de clubleiding, dat afgelopen zomer het vertrek van trainer Fred Rutten en spelmaker Orlando Engelaar vakkundig heeft weten op te vangen. Onder leiding van Steve McClaren heeft FC Twente dit seizoen bewezen een subtopper met veel potentie te zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen