Elia: "Heel blij dat er nu duidelijkheid is"

5 juli 2009, 00:01   Bijgewerkt: 5 juli 2009, 08:40

Zaterdag werd bekend dat Eljero Elia deze zomer toch een transfer maakt. De jonge flankspeler verhuist voor een kleine tien miljoen euro van FC Twente naar Hamburger SV, waarmee hij een contract voor vijf seizoenen overeen kwam.

De 22-jarige Elia toonde zich vooral opgelucht met de overstap naar de Nordbank Arena. "Ik ben heel blij dat er nu duidelijkheid is. HSV is een prachtige club en draait mee in de top van Duitsland", liet Elia optekenen door AD Sportwereld.

In dezelfde krant zei hij zaterdagmorgen nog dat voorzitter Joop Munsterman hem 'kapot maakt' door hem niet te verkopen. Inmiddels heeft de international die woorden bijgesteld en is hij de preses en Twente dankbaar voor de transfer. "Ik bedank Twente en Joop Munsterman dat ze deze transfer alsnog mogelijk hebben gemaakt."

"Ik ben de club ook dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen in de afgelopen twee jaar", ging hij verder. "Dankzij Twente heb ik het Nederlands elftal kunnen halen. Ik hoop dat ik bij HSV weer een nieuwe stap kan maken in mijn ontwikkeling en dat het me lukt om bij de selectie van het Nederlands elftal te blijven richting het WK. In 2010 erbij zijn in Zuid-Afrika is mijn droom."

Zondag vliegt Elia richting Hamburg om medisch gekeurd te worden en een krabbel onder de verbintenis te zetten. De Voorburger gaat maandag direct mee met HSV naar Oostenrijk, waar die Rothosen een trainingskamp beleggen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen