Emanuelson twee tot vier weken uit de roulatie

16 maart 2006, 10:09

Ajax-trainer Danny Blind kan voorlopig niet over Urby Emanuelson beschikken. De jeugdige linkspoot haakte in de aanloop naar het Champions League-duel met Inter af met een hamstringblessure en inmiddels is gebleken dat hij twee tot vier weken rust moet houden. Hierdoor mist hij in ieder geval het competitieduel met FC Groningen en de bekerwedstrijd tegen Roda JC.

Emanuelson haakte dinsdag op het laatste moment af voor het duel met Inter, maar de verdediger had op dat moment goede hoop dat hij komend weekend alweer in actie zou kunnen komen. Dat blijkt echter niet het geval te zijn. Hiermee zadelt hij Ajax-trainer Danny Blind met een flink probleem op. De oefenmeester kan tegen FC Groningen vanwege een schorsing immers ook geen beroep doen op de gewezen vervanger van Emanuelson, de Spanjaard Juanfran.

"Dat kan er allemaal ook nog wel bij", verzucht Blind, verwijzend naar de waslijst aan blessures waarmee hij te maken heeft. Blind wil echter geen enkel risico nemen met Emanuelson. "Als je bang bent dat er iets gaat scheuren, moet je het niet doen. Ik heb er bij Urby ook geen moment op aangedrongen, want er komt nog een aantal belangrijke wedstrijden aan", aldus de trainer in de Telegraaf.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen