Ajax heeft geen kind aan FC Groningen

Ger
2 augustus 2009, 16:19   Bijgewerkt: 2 augustus 2009, 16:59

Ajax is het nieuwe seizoen in de Eredivisie begonnen met drie punten. De Amsterdamse club won de op papier lastige uitwedstrijd tegen FC Groningen: 0-2. Vooral na de pauze kregen de bezoekers kansen om de score nog verder op te voeren.

Trainer Martin Jol liet Ajax op het natte veld van stadion Euroborg met Maarten Stekelenburg als eerste sluitpost beginnen. Vorig seizoen moest de Oranje-international onder toenmalig coach Marco van Basten nog plaatsmaken voor Kenneth Vermeer. De Amsterdammers speelden daarnaast voor het eerst met aanwinst Demy de Zeeuw. De oud-AZ'er vormde met Eyong Enoh en Urby Emanuelson de middenlinie, terwijl ook Dennis Rommedahl zich geregeld liet terugzakken.

pedersen

pedersen

In het restant van het duel kwam de overwinning van Ajax geen moment meer in gevaar. FC Groningen, dat goalie Luciano na het doelpunt van Rommedahl met een blessure kwijtraakte, oogde machteloos. Het is begrijpelijk dat trainer Ron Jans bij het clubbestuur heeft aangedrongen op versterkingen voor het middenveld en de aanval. Ajax, dat zaterdag landskampioen AZ bij Heracles Almelo zag verliezen, mocht zich verwijten dat het de wedstrijd niet met grotere cijfers afsloot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen