Engelaar terug bij Oranje, Vd Vaart definitief niet

2 oktober 2009, 12:05   Bijgewerkt: 2 oktober 2009, 12:28

Orlando Engelaar keert terug bij Oranje. De PSV'er is door coach Bert van Marwijk opgenomen in de selectie voor het oefenduel met Australië, volgende week zaterdag in Sydney. Rafael van der Vaart is, zoals verwacht, niet van de partij. Hij ontbrak al in de voorlopige selectie, die Van Marwijk vorige week bekend maakte.

De definitieve selectie verschilt maar op één plek van de 23-koppige voorselectie. De enige afvaller is Arjen Robben, die eerder deze week een knieblessure opliep. Van Marwijk haalt geen vervanger voor hem bij de groep, waardoor Nederland met 22 spelers in het vliegtuig stapt richting Sydney. Glenn Loovens is opnieuw van de partij, evenals Ryan Babel en de licht geblesseerde Wesley Sneijder. "Hij is alweer in training en ik verwacht dat hij kan spelen tegen Australië", aldus Van Marwijk.

Het lijkt vreemd dat Oranje twee enorme vliegreizen moet afleggen voor één oefenpotje, maar Van Marwijk ziet dat anders. "We spelen maar één wedstrijd, dus iedereen is maandagochtend alweer terug in Nederland. Vergelijk dat eens met jongens uit Zuid-Amerika, die woensdagavond nog spelen. Die zijn vrijdag pas terug in Nederland. Wat dat betreft vind ik onze trip wel meevallen. En bovendien: we hebben van te voren bij de spelers geïnformeerd naar hun mening over deze reis naar Australië. Iedereen reageerde positief. Het is ook een soort teambuilding."

Selectie Nederland:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Piet Velthuizen (Vitesse), Michel Vorm (FC Utrecht)

Verdediging: Edson Braafheid (Bayern München), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), John Heitinga (Everton), Glenn Loovens (Celtic), Joris Mathijsen (HSV), André Ooijer (PSV), Gregory van der Wiel (Ajax)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Orlando Engelaar (PSV), Nigel de Jong (Manchester City), David Mendes da Silva (AZ), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Inter), Demy de Zeeuw (Ajax)

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Eljero Elia (HSV), Klaas Jan Huntelaar (AC Milan), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen