PSV blij met 'goede teamprestatie' tegen Praag

4 december 2009, 08:35   Bijgewerkt: 3 december 2009, 23:44

Mooi of leuk was het niet, wat PSV donderdag in eigen stadion liet zien tegen Sparta Praag. Maar door een doelpunt in blessuretijd wonnen de Eindhovenaren wel (1-0) en zijn ze als groepswinnaar door naar de volgende ronde van de Europa League. "Doel bereikt", concludeert Erik Pieters tevreden.

Gezien het resultaat bij FC Kopenhagen- CFR Cluj (2-0) had PSV tegen Sparta Praag ook aan één puntje genoeg om de volgende ronde te halen. "Maar daar waren we helemaal niet mee bezig", zegt Pieters tegen FCUpdate.nl. "Ik wist zelf ook niet eens dat Kopenhagen voor stond. We gingen voor de zege, omdat we dan niet afhankelijk zouden zijn van andere resultaten. Dat is gelukt en daar kunnen we blij mee zijn."

"In de nationale competitie heeft Sparta Praag in zestien wedstrijden pas zeven goals tegen gekregen", weet Engelaar. "Dat geeft wel aan dat ze altijd vanuit een goede organisatie spelen. Om dan met 1-0 te winnen, is gewoon een keurige prestatie."

"Je kan ook niet met z'n allen naar voren rennen, want je moet altijd oppassen voor een Tsjechische counter", vult Pieters zijn teamgenoot aan. "We hebben heel geduldig gespeeld, zonder zelf iets weg te geven. Het zag er misschien niet spectaculair uit, maar we hebben een goede teamprestatie geleverd."

"Oh, dat weet ik niet", lacht Engelaar. "Het maakt me eigenlijk ook niet uit. Ik heb niet de illusie dat ik topscorer van de Europa League ga worden, dus een doelpunt meer of minder achter mijn naam maakt ook niet uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen