Emanuelson staakt onderhandelingen met Ajax

Ger
4 januari 2010, 10:33   Bijgewerkt: 4 januari 2010, 10:39

Urby Emanuelson heeft de gesprekken met Ajax over een nieuw contract opgeschort. De linkspoot is teleurgesteld over de aanbieding die hij van de Amsterdamse clubleiding heeft ontvangen. Emanuelson heeft bij Ajax nog een verbintenis tot medio 2011.

"Uit de aanbiedingen die Ajax deed, sprak zo weinig waardering dat we de gesprekken hebben beëindigd", aldus zaakwaarnemer Brian Berkleef in De Telegraaf. "Urby moest flink inleveren. En dan praat je niet over tienduizenden, maar tonnen euro's. Het verschil kon hij op bepaalde manieren terugverdienen. Maar dat was bijna onmogelijk, waardoor we er niet mee konden instemmen."

"Het initiatief om tot contractverlenging te komen, kwam ook van Urby", laat Berkleef verder weten. "Als echte Ajacied wilde hij juist voorkomen dat hij gratis zou vertrekken. Door bij te tekenen, zou hij Ajax extra tijd geven om geld aan hem te verdienen. Hij wil namelijk niets liever dan iets opleveren. Nu is het misschien het moment om ook eens aan zichzelf te gaan denken."

"Urby is teleurgesteld, maar het respect dat hij nu zo mist, heeft hij wél. Voor de club Ajax, zijn medespelers en de supporters. Tot 2011 zal hij zich voor de volle 300 procent inzetten voor Ajax." De houding van de Ajax-leiding bevreemdt Berkleef. "Het is een vreemd signaal naar andere jeugdspelers. Urby zeurt nooit, is multifunctioneel en speelt in het teambelang altijd waar de trainer hem vraagt te spelen. Ook al heeft hij liever een vaste plek."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen