Anita: doorbraak met dank aan Jol en Emanuelson

Ger
12 januari 2010, 09:30   Bijgewerkt: 12 januari 2010, 10:41

Nieuwe trainer, nieuwe kansen. Vurnon Anita kan er na de eerste seizoenshelft over meepraten. De op Curaçao geboren Ajacied is onder coach Martin Jol een basisspeler geworden in het eerste elftal. "Ik voel wel dat ik erbij hoor, maar ik kom eigenlijk net kijken." 

Anita (20) vormt dit seizoen doorgaans met Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen de jonge verdedigingslinie van de Amsterdamse club. Het viertal presteert naar behoren; in zeventien optredens in de Eredivisie vielen slechts vijftien tegentreffers. "Net als alle spelers bij Ajax moest ik na de komst van de nieuwe trainer helemaal op nul beginnen", zegt Anita in het stadion van het Portugese FC Ferreiras tegen FCUpdate.nl. "Tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen hoorde ik nog niet eens bij de selectie. Ik heb alles gegeven in de voorbereiding en uiteindelijk kon ik de trainer van mijn kwaliteiten overtuigen."

Over zijn wedstrijdminuten hoeft de Ajacied zich dit seizoen geen zorgen te maken. Jol deed de laatste maanden vrijwel steevast een beroep op de jeugdinternational. "Ik ben nog jong, dus dat is lekker voor mijn ontwikkeling. Ik heb zeker geen reden tot klagen over de eerste seizoenshelft", glimlacht Anita. Toch rekent hij zichzelf nog niet tot de vaste waarden van Ajax. "Ik voel wel dat ik erbij hoor, maar ik kom eigenlijk net kijken op het hoogste niveau. Bovendien is er veel concurrentie. We hebben een bijzonder grote selectie, met veel goede spelers en iedereen wil natuurlijk een basisplaats."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen