Ajax legt Emanuelson tot medio 2011 vast

28 maart 2006, 17:27

Ajax heeft het contract van Urby Emanuelson opengebroken en verlengd tot medio 2011. De jonge linkspoot, die dit seizoen doorbrak in het eerste elftal van de Amsterdammers, had in Amsterdam nog een contract tot de zomer van 2008. De 19-jarige Emanuelson speelde tot op heden veertig wedstrijden voor Ajax en behoort inmiddels ook tot de selectie van Oranje.

Ajax-directeur Martin van Geel is uiterst tevreden over het feit dat de talentvolle linksback nu tot medio 2011 vastligt. "Het is goed om te zien dat een speler uit onze eigen jeugdopleiding zich zo goed ontwikkelt. Urby heeft bewezen van grote waarde te zijn voor dit team. Uit deze contractverlenging blijkt dat beide partijen vertrouwen hebben in de toekomst."

Emanuelson debuteerde op 24 februari 2005 in het eerste elftal van Ajax, tijdens de UEFA Cup-wedstrijd tegen AJ Auxerre. Afgelopen zomer was hij met Oranje actief op het jeugd-WK en de kans is groot dat hij komende zomer mee zal gaan naar het WK in Duitsland. Tijdens de laatste interlands zat Emanuelson bij de selectie van bondscoach Van Basten, maar tot een debuut kwam het nog niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen