Ajax walst VVV Venlo plat: 7-0

Koen Freriks
11 april 2010, 16:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft zondag de grootste seizoenszege in de Eredivisie geboekt. In de eigen ArenA werd VVV Venlo met maar liefst 7-0 opzij geschoven. Luis Suarez en Marko Pantelic waren elk goed voor drie doelpunten. Door de simpele zege houdt Ajax de druk op koploper FC Twente. 

Ajax belandde zondagmiddag dankzij de ruime zege op de drempel van het voorportaal van de Champions League. De Amsterdammers hadden in de winterstop direct getekend voor een tweede eindklassering met bijbehorend ticket voor de voorronde van het lucratieve toernooi voor Europese clubteams. 

VVV-Venlo moet na negen duels zonder zege vrezen voor degradatie naar de eerste divisie. De Limburgers zijn zonder de in de winterstop verkochte sterspeler Keisuke Honda inmiddels afgezakt naar de veertiende plaats op de ranglijst. Het verschil met nummer zestien Sparta bedraagt nog slechts drie punten. 

Pantelic, de spits die na het seizoen mogelijk vertrekt bij Ajax, maakte in de 75e en 80e minuut zijn tweede en derde treffer van de wedstrijd. Scheidsrechter Danny Makkelie, die eerder dit seizoen het bekerduel tussen WHC - Ajax (1-14) leidde, bevrijdde VVV-Venlo even later met het laatste fluitsignaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen