Emanuelson twijfelt: "Wil best bij Ajax blijven"

Ger
1 mei 2010, 10:52   Bijgewerkt: 1 mei 2010, 11:06

Urby Emanuelson staat toch open voor een langer verblijf bij Ajax. De linkspoot liet eerder dit jaar nog weten graag de stap naar het buitenland te willen zetten. De aanpak van Martin Jol in de ArenA heeft hem echter aan het twijfelen gebracht.

"Hij past bij deze groep", zegt Emanuelson over de oefenmeester in Trouw. "Hij is echt een vaderfiguur; je merkt aan alles dat hij zijn best doet om iedereen beter te maken. Hij geeft adviezen, waar we met zijn allen voor open staan. Er wordt naar hem geluisterd. We hebben hier Ten Cate gehad, de man van de harde hand, waar je soms van schrok. En Van Basten dacht vooral aan het teambelang, maar sloeg nooit eens een arm om je heen. Jol doet dat wel. Hij kan hard zijn, maar alleen binnen de muren van de kleedkamer. Daarbuiten neemt hij het altijd voor ons op; hij weet precies wat hij wil. Dat geeft veel vertrouwen."

Voor het eerst sinds zijn doorbraak in het seizoen 2004-2005 heeft Emanuelson het gevoel dat hij deel uitmaakt van een hechte groep. "Dat is dit seizoen gegroeid. We zijn veel met elkaar bezig, we doen veel dingen samen. Ik merk aan veel dingen dat het nu goed gaat. Ook jongens als Rob Wielaert en Ismail Aissati hebben hun rol in de groep, terwijl ze weinig aan voetballen toekomen. Dat is mooi. Eerder hadden we hier een groep vol eenlingen, nu is het écht anders. Eerder had iedereen zijn eigen zorgen; nu delen we dat soort zaken. Dat werkt."

Emanuelson zou na dit seizoen best in Amsterdam willen blijven om verder te groeien. "Ik heb persoonlijke ambities, maar wil ook graag onderdeel blijven van dit proces. Ik ben benieuwd hoe het zich zal ontwikkelen. Dit is een club waar ik best mijn hele leven zou willen spelen, maar ik wil ook graag weten hoe het er in het buitenland aan toe gaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen