AZ komt niet verder dan gelijkspel tegen NAC

8 augustus 2010, 18:29   Bijgewerkt: 8 augustus 2010, 22:15

NAC heeft een punt gepakt tegen AZ. In Breda werd het 1-1. Met nog een half uur te spelen schoot Erik Falkenburg AZ op voorsprong, maar het was niet genoeg voor de overwinning. Ruim tien minuten voor tijd scoorde Matthew Amoah de gelijkmaker voor NAC.

De Brabantse club kreeg die straf voor het te laat betalen van premies aan het CFK, het pensioenfonds voor profvoetballers. De ploeg van trainer Robert Maaskant leek in de beginfase allerminst van plan om uit de min te geraken. NAC startte lamlendig en liet AZ rustig combineren.

De Noord-Hollanders beleefden donderdag een moeilijk duel bij IFK Göteborg. Desondanks plaatste AZ zich voor de laatste voorronde van de Europa League. Na die matige wedstrijd liet trainer Gertjan Verbeek de WK-gangers Brett Holman, Hector Moreno en Simon Poulsen weer opdraven in de basisopstelling. Oranje-international Stijn Schaars ontbrak nog steeds, net als doelman Sergio Romero en aanvaller Moussa Demble die op een mogelijke transfer wachten.

Oude bekende

Doordat de Alkmaarders in een te laag tempo speelden, kwam het duel pas na een halfuur los. Holman pegelde de bal van een meter of twintig op de lat. NAC leek wakker geschud, want drie minuten later was Robbert Schilder dicht bij een treffer voor de thuisploeg. De middenvelder schoot echter op de vuisten van Joey Didulica.

Ongelukkige sliding

Amoah bracht NAC zo'n tien minuten voor tijd uit het niets op gelijke hoogte. Een voorzet van invaller Joonas Kolkka belandde op het hoofd van Anthony Lurling die Amoah bediende: 1-1. Beide ploegen waren daarna niet meer in staat om echt voor de overwinning te gaan.