Engelaar: "Ik heb niet bedankt voor Oranje"

Koen Freriks
9 augustus 2010, 13:58

Orlando Engelaar heeft aangegeven in de toekomst wel beschikbaar te zijn voor het Nederlands elftal. De middenvelder van PSV ziet voorlopig weinig perspectief bij Oranje en meldde zich daarom af bij bondscoach Bert van Marwijk voor de oefeninterland tegen Oekraïne. 

"Ik had de afgelopen twee jaar eigenlijk nooit het gevoel dat ik ergens voor trainde”, aldus Engelaar tegen De Telegraaf. "Het was wel één van de moeilijkste beslissingen van mijn leven."

Volgens Engelaar reageerde Van Marwijk teleurgesteld op de afzegging, maar was er ook ruimte voor begrip. "Hij begreep dat het missen van het WK voor mij een enorme teleurstelling was.” 

De linkspoot concludeerde daarna dat hij niet tot de 23 beste spelers van Nederland wordt gerekend. Hij wil zich voorlopig richten op PSV, maar benadrukt beschikbaar te blijven voor Oranje. "Ik moet dit seizoen gewoon weer heel goed gaan voetballen, zodat ik weer wordt opgeroepen. Want ik heb zeker niet bedankt voor Oranje en ooit hoop ik dat shirt weer aan te trekken.”

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen