Verbeek baalt van blessure Poulsen

13 augustus 2010 – Simon Poulsen mist de thuiswedstrijd van AZ tegen FC Groningen. De linksback is geblesseerd teruggekeerd uit Denemarken, waar hij woensdag een oefeninterland speelde tegen Duitsland. AZ-coach Gertjan Verbeek baalt daar flink van. Hij vindt dat Poulsen nooit opgeroepen had mogen worden voor dat duel.

"Het is ridicuul om zo snel na het WK internationals op te roepen. De meeste mensen die daar verstand van hebben, vinden dat ook niet slim. Daar trekken de nationale bonden zich echter niets van aan. Bondscoach Bert van Marwijk doet dat gelukkig wel", moppert Verbeek op de website van AZ. Zijn overigens internationals zijn 'heel, maar vermoeid' teruggekeerd van hun interlandverplichtingen, aldus Verbeek.

Naast Poulsen ontbreken aan AZ-zijde ook Jonathas, Stijn Schaars (niet wedstrijdfit), Charlison Benschop (bovenbeen) en Rasmus Elm (enkel) tegen FC Groningen. Verbeek: "Jonathas heeft donderdag voor het eerst weer met de groep meegetraind. Nu moet hij dinsdag met Jong AZ ritme opdoen. Elm staat nu na twee weken zonder belasting weer voor het eerst op het veld. Dat duurt nog wel twee weken. En Schaars wordt steeds fitter. Hij moet eerst nog flink wat trainingen in de benen krijgen."

Eredivisie

gerelateerd