Europese overwintering lonkt voor Ajax

19 oktober 2010, 22:32   Bijgewerkt: 19 oktober 2010, 22:41

Halverwege de groepsfase van de Champions League ligt Ajax prima op koers om ook na de winter actief te zijn in Europa. Tegen AJ Auxerre deed de ploeg dinsdag goede zaken door, ondanks een rode kaart voor André Ooijer in de zestigste minuut, met 2-1 te winnen. Demy de Zeeuw en Luis Suarez maakten, al voor rust, de goals.

Een punt pakken in Frankrijk moet zeker mogelijk zijn, want in de ArenA bleek dat Auxerre helemaal niet zo’n goede ploeg heeft. Ajax was aanvankelijk veel beter en nam al voor rust een 2-0 voorsprong. De doelpunten van Ajax waren allebei prachtig. Na zeven minuten beukte Demy de Zeeuw de bal vanaf een meter of zestien in de verre kruising. Niet alleen de goal was fraai, maar ook de aanval die daar aan vooraf ging. Na een snelle combinatie kwam Rasmus Lindgren alleen voor de keeper. De Zweed miste, maar in de rebound pikte De Zeeuw de bal op en schoot hij raak.

Ajax domineerde en leek de wedstrijd eenvoudig naar zich toe te trekken, tot Urby Emanuelson in de fout ging. Na een uur leverde hij de bal klungelig in bij een tegenstander. Auxerre profiteerde en na één splijtende pass kon Dennis Oliech alleen doorlopen naar Maarten Stekelenburg. André Ooijer pakte de aanvaller beet, kreeg rood en de toegekende vrije trap werd prachtig ingeschoten door Valter Birsa.

De wedstrijd was hierna beslist en nadat Benquerença ook nog een warmlopende wisselspeler van Auxerre naar de kleedkamer gestuurd had, floot de Portugees af. De eerste zege van deze CL-campagne is daarmee binnen voor Ajax en over twee weken in Frankrijk kan een volgende stap gezet worden naar overwintering.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen