Verbeek verwacht Martens te missen tegen Ajax

Ger
12 november 2010, 15:27   Bijgewerkt: 12 november 2010, 16:17

De thuiswedstrijd tegen Ajax komt vermoedelijk te vroeg voor Maarten Martens. De Belgische vleugelspeler van AZ viel woensdag in het gewonnen bekerduel met FC Eindhoven (3-0) uit met een hamstringblessure.

"Ik denk dat Maarten de wedstrijd van zondag niet haalt”, aldus trainer Gertjan Verbeek vrijdag. "Hij is er zelf sceptisch over en we willen geen risico nemen. Johann Berg Gudmundsson vervangt hem tegen Ajax.” Simon Poulsen (niet wedstrijdfit), Jonathas (privéomstandigheden) en Erik Heijblok (voetblessure) zijn ook niet beschikbaar. Héctor Moreno is wel weer fit.

Ook doelman Joey Didulica ontbreekt zondag bij de wedstrijdselectie. Verbeek: "Eerst mocht hij van de club niet trainen en daarna kon hij vanwege een stijve nek niet meedoen met de training."

Verbeek klonk vrijdag strijdlustig. "We gaan proberen in te lopen op onze concurrent”, zei Verbeek, die met AZ nu vijf punten minder heeft dan de Amsterdammers. "Ajax swingt dit seizoen nog niet zoals het wel kan met hun individuele kwaliteiten. Ze zijn niet constant, maar in fases van wedstrijden spelen ze heel goed voetbal. Veendam heeft donderdag echter laten zien dat Ajax moeilijk kansen creëert als de organisatie goed staat. Dan heeft Ajax niet de grootse vorm om dat te doorbreken. Net als ADO Den Haag gaan wij Ajax zondag bij de strot pakken en doorbijten.”

De twee clubs treffen elkaar ook in de volgende ronde van de KNVB Beker. "Financieel gezien is het volgens mij een prima wedstrijd", zei Verbeek over de loting. "Tegen AZ komen er meer toeschouwers naar de ArenA dan tegen Veendam en wij krijgen de helft van de recette. Daarnaast kunnen we ze in ieder geval niet meer in de finale treffen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen